Проширен пројекат Звездиних школа фудбала

86

Пројекат „Звездина школа фудбала“ настао је с циљем да Црвена звезда у будућности у сваком граду у Србији има своју школу фудбала, како би се промовисао фудбал, праве вредности и наравно Црвена звезда.

У уторак, 17. маја, Црвена звезда је потписала уговор са још шест школа фудбала које су на тај начин постале део Звездиног пројекта. Чину потписивања уговора присуствовали су, поред представника клубова и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић, пословни директор Омладинске школе Предраг Турина и директор пројекта Владимир Цвјетичанин.

Део Црвене звезде постале су следеће школе фудбала: ФК „ГМ-ЦЗ“ из Горњег Милaновца, ФК „Стари град“ из Голупца, ФК „One Team“ из Бачког Јарка, ФK „Ника“ из Београда, ФK „Академија Рађ“ из Крупња и ШФ „ДЛД19“ из Аранђеловца.

Председник Црвене звезде је пожелео представницима свих школица добродошлицу, а директор пројекта Владимир Цвјетичанин објаснио је да се ни овде неће стати.

Колико је важно за Црвену звезду да има добру Омладинску школу и квалитетне младе фудбалере јасно је свакоме. Управо се тиме водимо сви ми који смо укључени у овај пројекат. Данас смо проширили сарадњу са још шест школица, а у плану је да се и у будућности настави са растом, како бисмо покрили читаву Србију. Сигурни смо да ће за неколико година Омладинска школа Црвене звезде у први тим „избацити“ некога ко је управо на овај начин започео своју фудбалску каријеру – рекао је Цвјетичанин.

Деца која тренирају фудбал у овим школама су, заједно са децом из школица која су већ од раније део пројекта, против Олимпијакоса излази на терен и формирали шпалир.

Претходни текстЦрвено-белима 14 одличја на Првенству Београда
Следећи текстПодмладак обрадовао и на Првенству Београда