Јакабу бронза на Светском Купу за кадете

77

Куглаш Црвене звезде Желислав Јакаб освојио је бронзану медаљу у појединачној конкуренцији на кадетском Светском купу у Новиграду у Хрватској.

Јакаб је квалификације завршио на осмом месту. Добро је почео (163)  и још боље завршио: у фуриозном финишу срушио је 597 чуњева што је био други резултат првог блока, где је  Матија Тутњевић (Хрватска)  оборио 621 чуњ. Немац  Даниел Барт је у другом блоку са 661 чуњем оправдао епитет фаворита и постигао најбољи резултат Светског купа и освојио злато, Тутњевићу је припало сребро, а Јакабу бронза. Кадет Црвене звезде је у три последња хица четвртог сета оборио „деветке“ (једну је имао и у 25. хицу, а у пуне још три) и тако претекао Луку Дакића младог кугалаша из Бањалуке који је завршио са 592 чуња.

Увек је лепо када дебитујеш на великом такмичењу и освојиш медаљу и због тога сам пресрећан. Бринуло ме је што сам се клизао на стазама, али када је почео појединачни дедо заборавио сам на четири пада првог дана. Два пута сам пао и данас, али је интерсантно да сам после пада рушио „деветку“, хтеле су ме – причао је Јакаб који игра за Црвену звезду, а почео је у Падини, чије је колено од пада доста натекло и кога је у кадетску репрезентацију селектирао Мирко Чуквас, селектор кадета.

Стегао сам зубе, нисам се обазирао на бол. Маштао сам о медаљи и сан се остварио – рекао је Јакаб.

У миксевима, играним првог дана такмичења, Крсистина Љубенковић и Желислав Јакаб били су шести. У бодовању за Куп нација Србије је четврта иза Немачке, Словеније и Хрватске.

Претходни текстШампионски коктел за пријатеље клуба
Следећи текстЗвезда „петардирала“ Борац