Терзић: Урадили смо велики посао

62

Након што је Црвена звезда освојила 27. шампионску титулу у својој историји, задовољство није крио ни генерални директор клуба Звездан Терзић.

Терзић је истакао да ниједног тренутка није сумњао у екипу и стручни штаб.
Нисам имао никакве сумње. Зацртали смо пред почетак сезоне наше приоритете – освајање шампионске титуле, потом стабилизација клуба и на крају развој Омладинске школе. Почели смо да склапамо коцкице у мозаик и да правимо озбиљан тим. Једино што сам тада тражио било је стрпљење, време. У старту то није изгледало како треба, али првенство је дуго, и показало се да смо били у праву што смо тражили време – рекао је Терзић, и наставио:
Ова екипа је показала квалитет, веровали смо у њу од почетка. Јавност је почела да верује да овај тим има шампионску моћ након дербија у септембру против Партизана. Од тада па до данас повећавали смо бодовну разлику и мислим да Звезда никада у историји није на овако доминантан начин освојила титулу. Велики проблем су нам представљали наслеђени дугови који су нам висили за вратом, али смо у фебруару и марту потпуно санирали те приоритетне обавезе пре свега према бившим клубовима и играчима. По први пут у последњих 10 година колико се спроводи систем лиценцирања, Звезда је у првом кругу добила лиценцу. Битније од самог смањења дуга са 52 на 38 милиона је што је промењена структура дуга – објашњава генерални директор клуба.
Када је у питању Звездин европски пут који сада избија у први план, Терзић је рекао:
Навијачи Црвене звезде брзо заборављају. Наш клуб је пре само две године био на корак од банкрота. Ово што смо ми урадили у последњих годину дана, решава се за четири или пет година. Већ се прича о Лиги шампиона, али питање је колико је то реално. Разумем ја велику љубав према Црвеној звезди, високе амбиције, али ми се још увек боримо за опстанак клуба. Да немамо огромне дугове, могли бисмо на озбиљан начин да се припремамо за квалификације. Наравно да ћемо учинити све да пробамо да уђемо у неко од европских такмичења, обећавам да ћемо учинити све. Свесни смо кадровских проблема и позиција на којима се морамо појачати. Много тога смо урадили претходних месеци везано за скаутирање, само је питање да ли ћемо имати финансијских средстава за озбиљна појачања која би нам колико – толико гарантовала сигурнији улазак у неко европско такмичење – закључио је Звездан Терзић.

Претходни текстИнтернационална регата „Др. Шимађи Бела“
Следећи текст„Звездаши питају“ – Михаило Ристић