Пораз храбре Звезде у Новом Саду

80

Рукометаши Црвене звезде поражени су на гостовању против Војводине у Новом Саду резултатом 30:32 (14:15) у 5. колу плеј-офа.

Црвено-бели су пружили велики отпор актуелном шампиону Србије и поред проблема са повредама и одсуством важних играча Мандића, Бојичића, Матичића, Дамњановића и Димитрића, али је искуснији састав успео да освоји бодове и поред одличне партије голмана гостију Дејана Златановића и добрих рола крилних рукометаша Алексе Кљајића и Младена Шотића.

Меч је почео головима браће Бојана и Дарка Тодоровића, а затим је наступио период игре када се мреже нешто дуже време нису затресле. Након Звездиног вођства од 2:1 преко капитена Тодоровића уследила је серија браниоца титуле од 5:0 за преокрет и вођство од 6:2 поготком расположеног Бојана Тодоровића.

Ипак, београдски црвено-бели су убрзо поправили игру и контрама Кљајића и Шотића смањили на два гола заостатка (6:8). Шотић је након тога могао још једном да погоди мрежу, али је уместо тога уздрмао стативу. Кљајић није искористио седмерац, а Орбовић кажњава и враћа Воши плус пет (11:6).

Црвено-бели су опет били принуђени да јуре повећи заостатак, али су на крилима феноменалног Дејана Златановића још једном ухватили прикључак. Сјајни чувар мреже је након одбране зицера сјајно реаговао увидевши да на голу домаћих нема никога и одмах постигао ефектан гол са своје половине терена. Био је то само почетак бравура искусног чувара мреже уз помоћ којих су црвено-бели успели да се одрже у игри и касније поготком Дарка Тодоровића изједначе на 12:12, а када је Шотић у финишу још једном био прецизан у контри након дуге лопте чудесног Златановића, Звезда после дуго времена успева и да поведе са 14:13. Војводина је ипак пред крај првог полувремена вратила предност поготком репрезентативца Филипа Марјановића.

Домаћи састав је почетком другог дела игре успео да се одлепи на 20:17 головима Попова, Рајичевића и Јовановића, а Звезда је узвратила после минута одмора. Златановић је и у наставку бранио све што је могао, да би црвено-бели поново постепено топили заостатак и поготком Алексе Кљајића изједначили на 23:23. Развила се велика борба, али Војводина преко Попова и Орбовића још једном стиче предност од два разлике.

Гости су држали корак. Шотић је смањио на гол заостатка, а Кљајић нешто касније још једном поравнао резултат (26:26). Искуство Војводине је ипак доносило превагу. Станковић и Орбовић погађају за плус два, а након тајм-аута Драгутиновић смањује на 27:28 у 54. минуту. Неколико прилика за преокрет црвено-белих отишло је у неповрат после грешака, што је Војводина казнила и голом неухватљивог Орбовића повела са 30:27 у 58. минуту.

Морао је и ровити голман Новосађана Арсенић да уђе у игру и замени до тада врло поузданог Перовића. Управо је Арсенић у финишу уписао две важне одбране, а Милан Јовановић је одржао недостижну предност, коју је Кљајић успео да смањи на два гола заостатка, али је до краја остало мало времена да Звезда још једном покуша да сустигне домаћи тим.

Најефикаснији у Звездиним редовима био је Алекса Кљајић са осам погодака. Младен Шотић се шест пута уписао у стрелце, док је Александар Драгутиновић пет пута био прецизан. Дејан Златановић је забележио 13 одбрана. У тиму Војводине истакли су се Милош Орбовић са осам, као и Бојан Тодоровић и Милан Јовановић са по шест постигнутих голова.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 32:30 (15:14)

Нови Сад – Дворана: Слана Бара. Гледалаца: 600. Судије: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Војводина 3 (2), Црвена звезда 1 (0). Искључења: Војводина 6, Црвена звезда 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Орбовић 8, Попов 2, Б. Тодоровић 6, Милашевић 1, Перовић, Растворцев, Марјановић 4 (2), Ранисављевић, Јовановић 6, Николић 1, Станковић 3, Јандрић, Рајичевић 1, Вучковић, Гуглета.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 6, Радосављевић 1, Драгутиновић 5, Гачевић 1, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић 1, Д. Тодоровић 4, Николић 1, Бабић 3, Кљајић 8, Леовац.

Звезда је остала на петом месту са учинком од два освојена бода, а у следећем колу гостује против Слоге у Пожеги.

Претходни текстЦрвено-бели вицешампиони Србије
Следећи текстЧетворица из Звезде на ширем списку Николе Грбића