Нови рекорд! 24 победе у низу!

129

Нови клупски и српски рекорд! 24. победа у низу генерације која ће заувек остати упамћена!

Лако, много лакше него што је ико очекивао, фудбалери Црвене звезде стигли су до победе у Новом Пазару, укупно 24. узастопне у првенству, чиме је оборин клупски рекорд! Луковић и његова екипа уписали су се у историју клуба као генерација која је успела да веже најдужи низ победа!
А, том нису се још увек не назире крај. Није у првој четвртини утакмице деловало да ће Звезда убедљиво славити, али у другом делу првог полувремена Црвена звезда је у потпуности сломила сваку наду домаћина да ће моћи до позитивног резултата у овој утакмици. Након шансе Катаиа у 26. минуту и корнера који је потом уследио, почела је Звездина власт на терену.

Ибањез је убележио још једну асистенцију јер је након његовог центаршута капитен Луковић био на правом месту, и главом затресао мрежу домаћина. Машина за млевење којом је управљао Миодраг Божовић наставила је са радом, и већ у 38. минуту, Ле Талек се изборио за лопту и простор на десној страни, одлично је уочио самог Хуга и послао му добру лопту, а наш нападач је био бржи од голмана Новопазараца, и главом је успео да затресе мрежу! На тај начин, Хуго је и на деветој узастопној утакмици успео да се упише у стрелце, и настави невероватан низ! Али, ни то није било све. У самом финишу првог полувремена након још једне индивидуалне акције Хуга, Плавшић је из другог плана утрчао у казнени простор, упутио правовремену асистенцију ка Срнићу испред којег је интервенисао Тртовац, али неспретно, и лопта је по трећи пут завршила у мрежи!

Друго полувреме је, попут првог, почело нешто мирније. Углавном су наши фудбалери контролисали игру. Марко Петковић, који је одиграо сјајну утакмицу, пресекао је многе нападе домаћина. Срђан Плавшић је поново правио дар-мар на терену, и био незаустављив. Александар Катаи се трудио, али није имао среће да данас затресе мрежу. Као и у првом полувремену, и у другом је након његове прилике утакмица добила на динамици. Можда је Катаи могао и да асистира у том 66. минуту, али се одлучио на шут, што се испоставило као погрешна одлука. У следећем нападу, чак тројица фудбалера Новог Пазара била су испред Дамира Кахримана који је фантастично реаговао и спасао Звездин гол! Само минут касније, Плавшић ипак бележи асистенцију – пронашао је Ле Талека који се убацио иза леђа одбране, и поставио, испоставиће се, коначан резултат утакмице!

Треба поменути и да су три опасна напада, односно стопостотне шансе Црвене звезде прекинуте због наводних офсајда, који нису постојали. Ипак, ни ово није пореметило екипу Миодрага Божовића, која је до краја утакмице, освежена резервистима Ристићем, Рендулићем и Сикимићем, сачувала мрежу и славила нову, 24. узастопну победу!
Какав низ, каква сезона Црвене звезде! Србија има нове рекордере, а Црвена звезда нову генерацију за понос! Све честитке играчима и стручном штабу на невероватном успеху!

Нови Пазар – Црвена звезда 0:4 (0:3)
Стадион: „Градски стадион“. Гледалаца: 5.000. Судија: Новица Анђеловски. Стрелци: Луковић у 27′, Виеира у 38′, Тртовац (ауто-гол) у 43′ и Ле Талек у 67′.
Нови Пазар: Живковић, Василић, Тртовац, Видић, Савић, Пантелић, Мицевски, Златковић, Османагић, Радивојевић, Убипарип.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Едсон, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Плавшић, Срнић, Катаи, Виеира.
Резерве: Супић, Анђелковић, Рендулић, Ристић, Бабунски, Гаврић, Сикимић.

Претходни текстХуманитарна акција у Котору успешна!
Следећи текстБожовић: Ово ће се тешко поновити