Саопштење за јавност

48

Мушки рукометни клуб Црвена звезда издао је саопштење за јавност поводом оглашавања РК Партизан и Рукометног савеза Србије (РСС).

„Синхронизована два саопштења у истој црно-белој боји показују тесну сарадњу господе унутар паклене кухиње српског рукомета.

Кроз саопштење РСС смо видели многе изнесене неистине, скретање са теме, одвлачење пажње које на њихову жалост није тешко прозрети. Како би спречили злонамерно спиновање информација и константно претварање џелата у жртву, излазимо са следећим чињеницама:

– Наша легенда рукомета, тренер Ненад Перуничић је, изреволтиран очигледним намештањем утакмице, закорачио на терен. Неистина којом сте се послужили, да није кажњен, а кажњен је Перуничић са једном утакмицом искључења (казна издржана), клуб са 30.000,00 рсд (казна плаћена), само је једна у низу.

– Све повреде које смо навели десиле су се на утакмицама о чему су правовремено новинари писали, пребацивање одговорности није прошло.

– Звезда је прва јер је најбоља, комплетан клуб дише једним плућима, а Ваше малициозне оцене наше управе најбоље демантују позиција Звезде на табели и финансијска стабилност клуба.Вама у сваком случају хвала на „несебичној и искреној помоћи“.

Избегавате да дате одговоре на питања за која су неопходни категорични и транспарентни ставови, питања понављамо: Како издајете лиценце, који су прописи/критеријуми? Да ли су их сви једнако испунили? Како и на основу чега одузимате/не одузимате бодове?

Шта ви заправо радите за српски рукомет? На који начин га промовишете осим што обезбеђујете интернет линк за ливе гледање и истим се дичите представљајући га као задњу реч технике? Колико кошта тај вид „промовисања“ рукомета и сајт на коме дејствујете, а где иде остатак средстава?

Нисте ипак заборавили да преко свог портпарола РК “Партизан” нападнете  и критикујете државу, исту ту државу и јавна предузећа која су улагала у РСС (РК “Партизан”), али не довољно колико сте Ви, гробари рукомета, успевали да га укопавате.

Верујемо ми да Ви Вишекруну видите као најбољег, с једне стране и разумљиво је ако узмемо у обзир да човек истовремено успева да суди у Нишу, Крагујевцу,Врбасу и Београду… Да није тужно било би смешно, то што Ваш извршни оперативац суди преко телефона на свим утакмицама у Србији и тако кроји лигу и судбину рукомета.

– Драго нам је да смо пробудили комшије којих нема годинама да дају свој суд о стању у рукомету, као да су опет као некада годинама одсутни из прве лиге, па су и они изашли са саопштењем негирајуци да су фаворизовани , иако њихов званично бивши председник УО Марјановић сада седи на челу РСС, њихов формално некадашњи члан управе Јаћовић седи на челу УО Супер рукометне Лиге Србије (СРЛС).

ДА, ФАВОРИЗОВАНИ СТЕ!

Као велики борци за правду, каквим се представљате, морамо да се запитамо на крају, где сте били свих ових година, када су Вам паре стизале са свих страна, када сте „цветали“ на себи својствен начин, а када су се гасили рукометни центри, када је српски рукомет спао на најниже гране? Које су то успешне приватне компаније које Вас годинама финансирају ако држава то не чини довољно и који је однос приватних и државних/јавних прилива у Вашем клубу?

Поштована господо, пријатељи рукомета, сигурни смо да у нашим лигама имамо много клубова/истомишљеника, који нису били спремни да се одупру Вашим уценама и услугама. Напредак српског рукомета се не поклапа са Вашим личним интересима и скривеним намерама, самим тим немате шансу, Србија је увек била и биће земља рукомета.

МРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Претходни текстМилутиновић: Морамо да будемо максимално озбиљни
Следећи текстНови Пазар – Црвена звезда – одложено!