Црвена звезда најуспешнији тим Европе!

43

Након још једног викенда у којем су одигране утакмице широм европских лига, долазимо до податка за понос – Црвена звезда је најуспешнији европски клуб ове сезоне!

Победом у 150. вечитом дербију, Црвена звезда је побољшала сопствени рекорд и низ победа подигла је на бројку „21“. Највећи низ у европским оквирима, и владар када је ова категорија у питању је Бенфика, која је у сезони 1971/72 успела да повеже чак 29 тријумфа. Наш клуб је већ оборио рекорд по броју везаних победа у једној сезони, а ако се рачунају две сезоне, потребне су још три победе како би се престигао низ екипе Славољуба Муслина која је 2000. године везала 17 победа на пролеће, а потом још шест у јесењем делу нове сезоне.
Није само низ победа категорија у којој је Звезда прва у Европи. Наиме, Црвена звезда је један од само три клуба који ове године нису забележили пораз. Поред нашег клуба, непоражени су још и Линколн (Гибралтар) и Диделанж (Луксембург). До пре пар дана, на овој листи се налазио и француски Пари сен Жермен, али је овај клуб за викенд поражен од Лиона.
Процентуално, Црвена звезда је по успешности у овој сезони водећи клуб Европе! Проценат успешности нашег клуба ове године износи чак 94,4%!
Ови подаци су најбоља могућа позивница за све наше навијаче да наредног викенда дођу на стадион „Рајко Митић“ и помогну Луковићу и друговима да наставе са доминантним играма и победама. На Маракани се, овог пролећа, ствара историја, и верујемо да нико не жели да је пропусти!

Претходни текстМарко Гудурић поново међу дежурним кривцима
Следећи текст„Дан више за одбојку“ у Звезди