Звездини јуниори рутински до финала!

51

Јуниори Црвене звезде Телеком пласирали су се у финале турнира „Adidas Next Generation – Марко Ивковић“, убедљивом победом над Партизаном, 107:69.

Пред неколико стотина гледалаца у хали ФМП, лепршавом игром у нападу и великим залагањем у  у одбрани, момци у црвено – белим дресовима од самог почетка утакмице наметнули су свој ритам, а стартна петорка Ћоровић, Симанић, Раданов, Радовић и Стефан Ђорђевић, врло брзо се одвојила на двоцифрену разлику. Темпо су диктирали Бориша Симанић и Алекса Раданов, који су продорима и шутем за споља још једном показали због чега спадају међу најперспективније играче у Европи.

Одлична одбрана и разноврстан напад, на 5 минута до краја првог полувремена, донели су предност црвено – белима од +21, 39:18, а прво полувреме завршено тројком од таблу са 8 метара Момирова, 57:29 у корист домаћина. Ни у другом полувремену се није слика на терену много променила, а озбиљан приступ доноси предност на крају треће четвртине, опет тројком, овога пута Ребића, 84:52.

До краја меча као и током већег дела утакмице атрактивним потезима и квалитетним решењима у нападу играчи Звезде су одржавали високу предност, те су се пласирали у финале убедљивом победом над „вечитим ривалом“ 107:69.

Црвена звезда Телеком: Ребић 11, Ускоковић 7, Ћоровић 11, Радаковић, Стајчић 3, Момиров 15, Ђорђевић В., Симанић 18п+10ск+4бл, Раданов 18, Радовић 6, Ђорђевић С. 15п+15ск, Ковачевић 3п+5ск.

У финалу које је на програму вечерас од 20 часова, црвено – бели чекају победника меча Спарси Сарајево – Цедевита Загреб.

Претходни текстЗвезда у финалу Купа Србије
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда