Звезда у финалу Купа Србије

43

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у финале 51. Купа Србије за сениоре, пошто су у полуфиналу савладали Нови Пазар резултатом 3:0, по сетовима 25:15, 25:22, 25:21.

Црвено-бели ће се за пехар борити са домачином финалног турнира, екипом Младог радника која је после сензационалног преокрета савладала Војводину НС семе са 3:2.

Први сет изабраници Драгана Кобиљског су решили веома убедљиво у своју корист. Своје вођство су константно повећавали, да би на крају сет решили резултатом 25:15.

Слично је почео и други сет, али су Новопазарци пружили у завршници знатно јачи отпор. Звезда је имала предност од три поена (16:13), а пулени Милана Гршића нису дозвољавали да се Звезда „одлепи“ на већу разлику. Ипак, црвено-белима је и та предност била довољна па су дуплирали своје вођство – 25:22.

Квалитет наше екипе је дошао до изражаја у трећем периоду игре. Тада су наши момци и поред убедљивог вођства показали сву озбиљност и нису дозволили противнику ни да размишља о неком преокрету. Имали су чврсто вођство и сигурном игром су привели меч крају и прославили пласман у финале – 25:21.

Најефикаснији у нашем тиму били су Немања Јаковљевић и Александар Благојевић са по 17 освојених поена.

Финале 51. Купа Србије у коме ће се састати Млади радник и Црвена звезда је на програму у недељу 28. фебруара од 18 часова у дворани СЦ Пожаревац, уз директан ТВ пренос на РТС 2. Меч ће судити Владимир Симоновић и Мирко Јанковић.

Црвена звезда – Нови Пазар 3:0 (25:15, 25:22, 25:21)
Пожаревац – Дворана: СЦ Пожаревац. Гледалаца: 800. Судије: Рогић и Симоновић. Трајање меча: 73 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Јевтић (либеро), Милутиновић 5, Јаковљевић 17, Стојсављевић 6, Благојевић 17, Буцуљевић 2. Нису играли: Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Мунћан и Вељовић.  Тренер: Драган Кобиљски.
НОВИ ПАЗАР: Новоселац, Стевановић Р. 9, Делић, Дача 2, Стевановић Н. 11, Радовић 14, Зуковић 1, Божовић 6, Затрић 7, Булатовић, Капур (либеро). Није играо: Брзаковић. Тренер: Милан Гршић.

Претходни текстПосле сребра и бронзе, Зорана освојила и злато
Следећи текстЗвездини јуниори рутински до финала!