Конференција за медије пред вечити дерби

74

До одигравања 150. вечитог дербија остао је један дан. На стадиону „Рајко Митић“ у петак, 26. фебруара, одржана је конференција за медије која је била посвећена управо овој утакмици.

Тренер Црвене звезде, Миодраг Божовић, и капитен Александар Луковић, изнели су своја очекивања уочи утакмице.
Покушаћемо да наставимо победнички низ који имамо, и да стварамо нове рекорде, иако се ради о дербију који је најтежа утакмица. У дербију нема фаворита, без обзира на то ко се налази где на табели. Партизан је наш највећи противник, највећи изазов за нас. Било би лепо за нас и за навијаче да поставимо рекорд баш на њиховом стадиону. Имам три дилеме око тима, минимум. Везна линија и напад су одлично попуњени, имамо на свакој позицији по два играча и сви могу да играју. Уз дужно поштовање Партизану, мислим да све зависи искључиво од нас. Надам се добром фудбалу, провокације су нормална ствар када су овакве утакмице у питању, али ми немамо разлога да будемо нервозни – рекао је Миодраг Божовић.
Капитен, Александар Луковић, рекао је да верује у себе и своје саиграче.
Ми играчи једва чекамо утакмицу. То је посебна утакмица, највећа у нашем фудбалу и мислим да смо спремни и орни. Даћемо све од себе да наставимо у свом стилу. Неће бити нимало лако, нема фаворита, нити нешто значи што смо први и што имамо 20 победа заредом, нити то што Партизан не игра ове године као претходних. Нема посебне припреме за ову утакмицу, сама по себи је мотив, даћемо 100% могућности и надам се победи – рекао је Луковић, и објаснио да Едсону треба пружити више времена.
Већ су кренуле анализе Едсонове игре, иако је тек стигао. Мислим да је коректно одиграо прву утакмицу. Биће све бољи како време буде пролазило. Сви смо у служби тима, ко год да буде играо, даће све од себе – јасан је Звездин капитен.
Миодраг Божовић је указао и на поједина писања медијима током претходних дана.
Ствара се атмосфера „победа или смрт“. Упозорио бих људе да је ово само фудбал, да је ово само утакмица, дерби. Не пумпајте атмосферу као да Партизан евентуалном победом решава првенство у своју корист, и да више вреди њихова победа у дербију, ако је буде, него наше освајање првенства. Ако им је то лепо и довољно, ми се слажемо да сваке године они добију дерби, а ми освојимо првенство. Пада у очи да се више говори о томе да им није свиран пенал него о било чему другом. Замислите играча који је тек дошао у Партизан, и већ прича о томе како се није свирао пенал 20 година. Замислите Божинова из Бугарске, који можда није знао да има дерби, али је знао за Цецу и Брену, и дође сад и прича како није свиран пенал за Партизан две деценије. Најпаметније је да сутра почнемо утакмицу са пеналом. Да Глођовић одмах свира пенал, да га шутну па да онда почнемо дерби, да се загрлимо и кажемо ево, свиран је пенал. Покушава се са омаловажавањем наше сезоне, наших победа. Хоће да покажу да није то то, али у сваком случају ми се надамо да ћемо сутра показати прави фудбал. Желим да утакмица буд фер и коректна, да публика има шта да види и да се сви актери понашају фер и коректно – јасан је Божовић, који се за крај нашалио након питања да ли има кадровских проблема.
Имамо проблем, прехладила нам се једна радница која ради у администрацији, радимо на томе да се опорави до дербија – уз осмех је рекао Гроф.

Претходни текстЗвезда стотком отворила турнир
Следећи текст„Greetzly“ потписао уговор са Звездом!