Звезда и у Нишу славила после три сета

57

Лако су црвено-бели дошли до четврте победе против Нишлија у овој сезони, рачунајући и првенство и Куп Србије. Одбојкаши Црвене звезде су овога пута славили са 0:3, по сетовима 16:25, 21:25, 19:25.


 
Звезда је силовито отворила утакмицу, повела 12:7, а како је време одмицало, разлика је била све већа. Сјајно је функционисао напад шампиона, Буцуљевић је држао све конце игре у својим рукама, а са седам грешака, само у овом сету, Нишлије су „беспотребно помагале” разиграним Београђанима.
 
У другој деоници, пуно боља игра домаћина, који је чврстом одбраном држао резултатски прикључак. Повео је домаћин 15:13, али је тајм-аут Кобиљског променио ситуацију на терену. Сервирао је Буцуљевић, блокирао Милутиновић, а контре су реализовали Благојевић и Јаковљевић. Кад је Звезда повела 21:15 (серија од 8:0), било је јасно да ће гости дуплирати вођство. У завршници је још само Стојковић, са пар блокова запретио, али је Благојевић ставио тачку.
 
Трећи сет донео је готово идентичну причу. Звезда је све време водила, Јелић је уз Опачића покушао да угрози наш тим, али су блокови Околића и Благојевића спречили било какву помисао домаћина, да може до преокрета.

Најефикаснији у тиму Драгана Кобиљског био је Александар Благојевић са 17 поена, а двоцифрен је био и Немања Јаковљевић који је уписао 12 поена.

Наредног викенда на програму је Финални турнир Купа Србије у Пожаревцу, а Црвена звезда се у суботу 27. фебруара у полуфиналу састаје са Новим Пазаром.

Ниш – Црвена звезда 0:3 (16:25, 21:25, 19:25)
Дворана: „Чаир”. Гледалаца: 400. Судије: Ђорђе Стевановић и Дејан Рогић (обојица из Београда). Трајање меча: 73 минута.
НИШ: Кубуровић 2, Перовић 7, Стаменковић 2, Стојковић 8, Опачић 14, Илић 3, Костадиновић (либеро), Пејчић, Јелић 3, Јовић 1, Мијалковић, Ангеловски (либеро). Тренер: Саша Стефановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Милутиновић 4, Јаковљевић 12, Стојсављевић 8, Благојевић 17, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Мунћан 1, Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстКарте за 150. вечити дерби од уторка на Маракани
Следећи текстКристини и Јасни титуле на Првенству Београда