Божовић и Петковић о суботњој утакмици

45

Сви заједно смо данима одбројавали до суботе и до наставка фудбалског првенства. У петак је, на Сајму туризма, дан уочи сусрета Црвене звезде и Младости, одржана конференција за медије на којој су говорили Миодраг Божовић и Марко Петковић.

Ми, наравно, идемо на победу и не смемо да дозволимо изненађење. Без обзира на то што је прво коло, нити на то што је Младост врло неугодан противник. Њихов тренер је један од тренера са најдужим стажом у овом шампионату. Знамо одакле нам прети највећа опасност, али уз дужно поштовање екипи Младости, ми смо ти који треба да диктирамо темпо утакмице. Мислим да смо боља екипа и да смо много квалитетнији, али све то морамо да покажемо и на терену. Папир је једно, а терен нешто друго. Екипа је добро тренирала, и играчи су свесни да смо у ситуацији да можемо много тога да направимо. Имамо тај низ од 19 победа, желимо да продужимо даље, да поставимо још рекорда, да останемо у упамћени као такви. Што се финансијских услова тиче, мање-више је све завршено како треба, и нема ниједног разлога да играчи размишљају о било чему другом, осим о утакмици. Немамо кадровских проблема, нико није повређен – рекао је Миодраг Божовић.
Десни бек Црвене звезде, Марко Петковић, као и његови саиграчи, једва чека утакмицу.
Сутра нас очекује прва утакмица овог пролећа, и долази нам након дуже паузе. Може да буде тешка баш због те паузе, али ја се искрено надам да ћемо успети да наставимо наш победнички низ – јасан је Петковић.
 Миодраг Божовић је покушао да упореди јесењу екипу са екипом која ће изнети пролећни део сезоне.
Мислим да екипа делује боље него јесенас, али то треба и да покажемо. Добили смо конкуренцију на многим позицијама која ће утицати на још квалитетнију игру до краја шампионата, и очекујем боље игре. Покушаћемо да играмо брже, колико то терени буду дозвољавали. Покушали смо да убрзамо тренинг,  има много метода како се то може учинити и стварно смо учинили много да их применимо, али само нас терени могу зауставити – каже Гроф.
Звездин тренер није желео да се бави дугорочнијим питањима, нарочито о евентуалним европским изазовима.
Ако будемо прваци Србије, уз још можда два играча, моћи ћемо да покушамо да се квалификујемо у Лигу шампиона. Када год помињем то такмичење, задржим се на речи „покушај“, али прво треба освојити титулу.
За крај разговора, Божовић је у свом стилу одговорио на питање „да ли је Едсон спреман за звих 90 минута“.
Питаћу га данас да ли је спреман. Моја процена је да је спреман за 78 минута и 25 секунди – нашалио се Гроф.

Претходни текстМилош Стојановић Звездин до лета 2019.
Следећи текстЛидер шампионата путује у Костолац