Борба за 50. Куп Србије у Старој Пазови почиње

93

Финални турнир јубиларног, 50. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица одиграће се у суботу и недељу, 20. и 21. фебруара у Старој Пазови.

Тим поводом, у београдском хотелу „М“, одржана је конференција за новинаре, којој су присуствовали капитени и тренери све четири екипе: Тања Средић и Радован Дабић из НИС Спартака из Суботице, Љиљана Ранковић и Жељко Танасковић из Визуре, Милица Јуришић и Јово Цаковић из Јединства из Старе Пазове и Весна Читаковић Ђуришић и Мирјана Мусулин из Црвене звезде. Учеснике конференције поздравио је Слободан Милошевић, генерални секретар ОСС.

Црвена звезда се у полуфиналу састаје са Јединством, домаћином Финалног турнира Купа Србије.

Као што је познато Црвена звезда у 2016. години нема победу. Многи су нас већ отписали. Међутим, ја то тако не би гледала јер је Куп специфично такмичење. Постоји само једна утакмица, један дан, где мораш да играш максимално, са великом дозом концентрације. Идемо у Стару Пазову да дамо све од себе, на крају крајева и да победимо. Јединство је тренутно екипа која игра најквалитетнију одбојку, али ми ћемо се потрудити и даћемо све од себе да у суботу публика ужива у тој утакмици и надам се да ћемо изаћи као победници – истакла је Весна Читаковић Ђуришић.

После много година, црвено-беле нису у кругу фаворита за освајање трофеја, али тренер наше екипе Мирјана Мусулин истиче да ће Звезда искористити сваку шансу која јој се укаже.

Фаворити на папиру су већ познати. Сам поглед на табелу говори довољно о фаворитима. Али Куп је специфично такмичење. Може да одлучи ситница, тренутно надахнуће, лош дан, добар дан… Све је у оптицају. Уколико нам се укаже шанса да победимо и поклопе се неке коцкице, наравно да ћемо ту шансу оберучке прихватити и надам се искористити. Имали смо кадровске проблеме и још увек их имамо, али не желимо да се жалимо. На нама је да радимо добро, као што смо радили у претходном периоду и да се надамо да ће играчице које се враћају из периода рехабилитације се што пре уколпити и да управо на Финалном турниру Купа дају свој максимум – закључила је Мусулин.

Капитени и тренери све четири екипе су на крају конференције најавили своје учешће у пројекту „Дан више за одбојку“, који ће одржати 29. фебруара, у мајицама специјално направљеним за јединствени одбојкашки дан, не само у Србији, већ и у целој Европи (#OneDayMore4Volleyball).

У полуфиналу (субота, 20. фебруар) у дворани „Парк“ састаће се Визура – НИС Спартак (Суботица) од 17 часова и Црвена звезда – Јединство (Стара Пазова) од 20 часова. Финале јубиларног, 50. Купа Србије одиграће се у недељу, 21. фебруара од 18 часова уз директан пренос на РТС 2.

На Финалном турниру у Старој Пазови судиће Станислава Симић, Горан Градински, Игор Миљковић и Зоран Радовановић.

Председник такмичарског жирија биће Јелена Рељин, делегат турнира Драгутин Ћук, а врховни судија турнира проф. др Владимир Ћук.

Одбојкашице Црвене звезде су у својој богатој историји 17 пута освајале трофеј намењен победнику националног Купа. Последњи пут црвено-беле су Куп Србије освојиле 2014. године, управо у Старој Пазови.

СЕНИОРКЕ – 50. КУП СРБИЈЕ 2015./2016. – ФИНАЛНИ ТУРНИР – СТАРА ПАЗОВА (ДВОРАНА “ПАРК”):

СУБОТА, 20. ЈАНУАР – ПОЛУФИНАЛЕ:
ВИЗУРА – НИС СПАРТАК (СУБОТИЦА) 17,00
Судије: Игор Миљковић и Горан Градински
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО (СТАРА ПАЗОВА) 20,00
Судије: Станислава Симић и Зоран Радовановић

НЕДЕЉА, 21. ФЕБРУАР:
ФИНАЛЕ: 18,00 (РТС 2)
Судије: Горан Градински и Игор Миљковић

Претходни текстТерзић о Јовановићу, Паркеру, Вереду…
Следећи текстНишлије дочекале Луку и Боришу