Кобиљски: Имамо квалитет за добар резултат

76

Мушка сениорска екипа Црвене звезде отпутовала је у недељу увече у Француску на мегдан Араго Сету у првом мечу осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача.

Двомеч Црвене звезде и Араго Сета ће бити и сусрет два лидера националних првенстава, Србије и Француске.

После 13 одиграних кола у националној лиги Француске Араго Сет има 10 поебда и три пораза. Везали су четири тријумфа и уз 28 бодова чврсто држе лидерску позицију са три бода предности у односу на пратиоце.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски сматра да његов тим може до повољног резултата у Сету.

У Француску идемо са жељом да пружимо што бољу партију. Без обзира на њихову лидерску позицију у француском шампионату, не сматрамо да смо потпуно без шанси на њиховом терену – изјавио је пред пут први тренер црвено-белих.

Стручни штаб Црвене звезде зна од кога прети највећа опасност.

Сигурно је да највећа опасност прети од Росара и Мороа, као и Лафита, који се враћа са олимпијских квалификација. То су играчи екстра класе који ће нам сигурно задавати највеће проблеме, али сматрам да имамо довољно квалитета да пружимо достојан отпор у Сету – рекао је Кобиљски.

У Француску ће путовати десет играча Црвене звезде. Техничари Буцуљевић и Вељовић, блокери Околић и Милутиновић, примачи Јаковљевић, Шкрбић и Стојсављевић, коректори Благојевић и Гмитровић и либеро Јевтић.

Путујемо у саставу без Николе Мунћана и Вукашина Ђурђевића, са десет играча и то је тренутно наш најбољи састав. Нема повређених, нема болесних, сви смо спремни за дуел са Араго Сетом – констатовао је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић истиче квалитет француске екипе, али верује да црвено-бели могу да наредне рунде.

Очекује нас тренутно првопласирана екипа у француској лиги. Добро знамо какав је квалитет те лиге. Пратим игре Араго Сета, у сјајној су форми, играју врло добро и побеђују на скоро свим мечевима. Биће нам изузетно тешко јер је то једна искусна екипа. Можда је и добро што први меч играмо на њиховом терену и што ће се све решавати у Београду. Трудићемо се да у Сету направимо што повољнији резултат како би у Београду могли да се надамо проласку у четвртфинале – истакао је Звездин организатор игре.

Наши одбојкаши су упознати са игром Француза, али доста тога зависи и од игре нашег тима.

Када гледамо по освојеним поенима наравно да највећа опасност прети од Росара и Мороа, али они имају невероватно добар пријем, а то улива тиму највећу сигурност и прво то треба да решимо. Ако буду тако добро примали сервис биће нам јако тешко и наравно да ће касније коректор и примач, па и добри средњаци, лако решавати ситуације у своју корист. Имају одличног дизача којем треба да уђемо у „траг“, да видимо како игра – рекао је Буцуљевић, а потом је додао:

Требало би да се фокусирамо на нашу игру. Биће другачије него у нашој лиги, пошто ће нас у Сету сваки брејк, који овде можда и пропустимо и који не остваримо, скупо коштати. После сваког сета у Француској ћемо на прсте моћи да пребројимо сваки брејк и сваку шансу. Надам се да ћемо искористити те шансе јер верујем да имамо одређени квалитет, а видећемо да ли ћемо искористити те прилике – закључио је Буцуљевић.

Први меч осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача између Араго Сета и Црвене звезде је на програму у уторак 19. јануара од 20 часова  у Хали спортова Луј Марти у Сету у Француској. Судије на овој утакмици биће Ларс Ридланд из Норвешке и Озан Цаги Сарикаја из Турске.

Реванш утакмица је на програму у уторак 26. јануара од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Уколико елиминише Французе, Црвена звезда ће у четвртфиналу (16. фебруар и 1. март) играти против победника меча осмине финала Калцедонија Верона (Италија) – Галатасарај Истанбул (Турска).

Претходни текстЗвездини јуниори шампиони Србије
Следећи текстДва тренинга у понедељак