Божовић и Катаи пред Јавор, за крај године

31

Дугом низу утакмица дошао је крај. Црвена звезда ће свој последњи испит ове године имати у среду, 16. децембра у 15 часова, у Ивањици против екипе Јавора.

Биће то нимало лак испит, ако је судити по речима тренера Црвене звезде, Миодрага Божовића, и фудбалера, Александра Катаиа. Они су сагласни да ће Звезди бити неопходна велика жеља и глад за победом како би забележила повољан резултат.

Надамо се да ћемо наставити нашу победничку серију. Направили смо нешто, оборили неке рекорде, и треба да учинимо све што је у нашој моћи да их побољшамо, све док постоји шанса за то. Неће бити лако јер је Јавор добра екипа, а имамо информацију да је терен лош што и није чудно с обзиром на то какво је време. Али, ми имамо обавезу и због себе и због навијача да победимо. Неће ово бити најтеже гостовање, јер је Ниш било најтеже. Али, у Нишу је колико-толико терен био нормалан за игру. Јавор жели да победи Црвену звезду и то је спортски, и ја сам највише желео да победим Звезду више од свих других клубова, јер је Звезда за сваког фудбалера највећи изазов. Ништа се ту није променило. Јавор има екипу која је ове године показала добар фудбал и имају право да буду оптимисти. Ми смо њих овде тешко победили поготово јер судија није свирао чист пенал за нас, али у Ивањици свакако морамо да покажемо поново ону глад за победама – сматра Миодраг Божовић.

Александар Катаи је до недавно био најбољи стрелац Црвене звезде, али након хет-трика Хуга Виеире, сада се налази на другом месту. 

Нећемо се он и ја сада такмичити и чувати лопту само за себе због тога. Са једне стране би ми било драго да будем најбољи стрелац, са друге стране нека буде он. Ако постигне три гола у Ивањици и ми победимо, биће ми драго као да сам их ја постигао – рекао је Катаи, који сматра да у среду све зависи од њега и његових саиграча.

Биће тешко, Јавор је и у Београду показао да је добра екипа, победили смо, али минималним резултатом. Сигуран сам да ће терен бити лош, али морамо дати максимум како бисмо наставили низ победа. Све зависи од нас, ако уђемо како треба у утакмицу, неће бити никаквих проблема. Подигли смо форму и играмо много боље него у почетку. Мислим да је увек у почетку доста тешко, док се тим не уигра. После смо показали да смо одлична екипа – истиче Катаи.

Гроф је открио и неке даље планове који се тичу спортског дела клуба.

Када сам долазио, нисам планирао ништа дугорочно јер сам био свестан у каквом клубу се налазим, и знам да овде не можете да планирате дуже од недељу дана унапред. Сада, много смо задовољни и много смо срећни и поносни на оно што смо урадили. Што се тиче планова, имамо план да у четвртак сви заједно ручамо, а после тога се распуштамо и почињемо припреме 11. јануара. Ићи ћемо две недеље у Копар, па потом две недеље на Кипар. Довођење играча зависи од останка тренутних, прво морамо сачувати ове да бисмо доводили друге. Једини начин да затворимо финансијску конструкцију је да продамо неког играча. Доста играча има понуде, али најинтересантнија је Грујићева. Нормално би било да, ако вас тражи велики клуб, прихватите да одете тамо, надам се у августу када се заврше квалификације за Европу. Ми можемо као клуб да функционишемо само од продаје играча и учешћима у еврпским такмичења. Ако бисмо две-три године узастопно играли Европу, могли бисмо чак и цео дуг да вратимо – сматра Божовић, који неће водити екипу са клупе у сутрашњој утакмици.

Писмо још увек није стигло, мислим да је негде на Славији, на кружном току. Али, нећу бити на клупи. Из ФСС је стигао телеграм, факс. С обзиром на то да је човек који се тиме бави у савезу Партизановац, нећемо се зезати него ћемо испоштовати па нећу седети на клупи – открио је Миодраг Божовић.

Претходни текстЗвезда славила у продужетку!
Следећи текстКарте за Бајерн у продаји од четвртка