Три титуле светских шампиона за црвено-беле!

146

Каратисти Црвене звезде остварили су фантастичан успех на 6. Светском првенству у фудокану које је одржано у Београду. Црвено-бели су освојили три титуле шампиона Света, а томе су додали 5 сребрних и 7 бронзаних медаља!

Екипну златну медаљу и титулу шампиона Света у борбама освојили су Сулејман Мехмедали, Михајло Берић, Милан Павловић и Ненад Ђуричић.

Титулу светског шампиона у појединачној конкуренцији у борбама у апсолутној категорији освојио је Хаџи Страхиња Стојковић. Сјајни каратиста црвено-белих је освојио још две медаље. Бронзану у дисциплини спортски карате и сребрну са репрезентацијом Србије у конкуренцији старијих сениора.

У конкуренцији ветерана Радомир Мудрић се окитио златном медаљом. Милан Павловић, Сулејман Мехмедали и Филип Јовановић су освојили сребрну медаљу у дисциплини кате у екипној конкуренцији.

Сулејман Мехмедали је у појединачној конкуренцији у дисциплини кате дошао до бронзе. Црвено-бели су освојили још три бронзе у катама за млађе категорије: Мина Перић (омладинци), Никола Радосављевић (омладинци) и Аљоша Петровић (пионири).

Филип Јовановић и Мина Перић су се окитили сребрним одличјем у приказима вештине, а сребро су освојили и Благоје Стајић и Јелена Вучковић (јуниори), док су бронзу освојили Ана Лукић и  Милан Божић (јуниори).

Наши каратисти су били успешни и као чланови репрезентације, па је Никола Радосављевић у екипној конкуренцији у дисциплини кате освојио сребрну медаљу, а Ђурђина Лишанин у екипној конкуренцији у борбама се окитила бронзаним одличјем.

Претходни текстСветозар Мијаиловић угостио дечака са Косова
Следећи текстИнформације о продаји карата за Јавор