Светским шампионаима уручена признања

169

У прес центру СД Црвена звезда приређена је свечаност на којој су уручена признања кик боксерима црвено-белих који су на СВетском првенству у Београду освојили три златне медаље.

Шампиони Света постали су Диана Дабтић у дисциплини лоу кик у категорији до 65 кг, Теодора Манић у дисциплини К1 у категорији до 65 кг и Саша Полугић у дисциплини К1 у категорији преко 91 кг.

Окупљене новинаре, спортисте и чланове СД Црвена звезда и Кик бокс клуба Црвена звезда поздравио је Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Велико ми је задовољство што у јубиларној 70. години од оснивања Спортског друштва Црвена звезда спортисти наше породице настављају у континуитету да праве не добре, већ светске резултате. Овом приликом желео бих да поздравим спортисте, тренере, руководство Кик бокс клуба Црвена звезда и заиста се поносимо вама јер нас из године у године обрадујете врхунским резултатима – почео је Тодоров, а потом је додао:

Поред добрих резултата радује нас што су Диана, Теодора и Саша одлични студенти и прави представници Црвене звезде. Хтео бих да честитам и Кик бокс савезу Србије на овим резултатима и с обзиром да су ови сјајни резултати постигнути у Београду, желео бих да им честитам и на одличној организацији. Показали су да је Београд способан да организује тако велике манифестације на којима наши спортисти постижу фантастичне резултате – истакао је Тодоров.

Председник Управног одбора је потом честитао и каратистима Црвене звезде који су претходног викенда освојили нове светске шампионске титуле.

Протеклог викенда спортисти нашег Карате клуба су такође освојили титулу шампиона Света и желео бих и њима овом приликом да честитам. Надам се да ћемо се видети на пријему поводом освајања још једне светске титуле. Још једном честитам кик боксерима од срца. Желим вам да наставите да освајате медаље и вашим тренерима и руководству да Кик бокс клуб и даље буде један од најбољих клубова и најбољих спортских колектива у Спортском друштву Црвена звезда – рекао је Иван Тодоров.

Специјалне плакете „70 година радости“ Диани, Теодори и Саши уручио је Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Шампионка Света у лоу кику у категорији до 65 килограма Диана Дабетић захвалила се свима на подршци.

Јако ми је драго и поносна сам што сам остварила овај успех, а нарочито што се то десило на 70-годишљицу од оснивања Црвене звезде. Пре свега захвалила бих се свом Кик бокс клубу Црвена звезда, мојим тренерима на ангажовању и припремама, мојим колегама кик боксерима и кик боксеркама који су ми сваки дан помагали да се што боље припремим. Драго ми је што смо нашем клубу донели три златне медаље са Светског првенства и надам се да ћемо наставити да остварујемо овакве успехе и да ћете нас пратити и подржавати и следеће године на Европском првенству – истакла је Дабетићева.

Потом се присутнима обратила и шампионка Света у дисциплини К1 у категорији до 65 килограма Теодора Манић.

Имам 22 године и кик боксом сам кренула да се бавим од 2011. године. Тада сам почела да се такмичим и да проналазим себе у том спорту, а ево сада сам шампионка Света. Хтела бих да се захвалим тренерима, другарима и другарицама у репрезентацији на подршци. Сви смо у екипи били једно уз друго у тешким тренуцима када смо требали да оправдамо сва улагања и ангажовања у припреме које су трајале 15 дана на Митровцу, на Тари. Био је то период који се не заборавља. Такмичење на Светском првенству било је врло тешко, посебно јер се одржавало пред домаћом публиком и требали смо да оправдамо сва очекивања. Мислим да смо у томе и успели. Јако ми је драго због тога и хвала свима на подршци – изјавила је Теодора.

И Саша Полугић, шампион Света у дисциплини К1 у категорији преко 91 килограм, се захвалио тренерима и колегама из репрезентације.

Хтео бих да се захвалим тренерима који су уложили пуно труда и који су се веома ангажовали око наших припрема. Желео бих да се зхвалим и колегама из Клуб и репрезентације који су нам такође помагали у тим припремама – закључио је Полугић.

Уследило је заједничко фотографисање за вечну успомену Кик бокс клуба Црвена звезда и Спортског друштва Црвена звезда.

Претходни текстПонеси Звездин шал – уђи бесплатно!
Следећи текстПлавшић: Дођите да прославимо прво место