Аруновићева број 1 у свету ваздушним пиштољем

57

Међународна федерација стрељачких спортова (ИССФ) објавила је у Минхену децембарске светске ранг листе на којима је, сада и званично, Зорана Аруновић број један у свету за ваздушни пиштољ!

Такмичарка Црвене звезде Зорана Аруновић је ове године победила у финалу Светског купа ваздушним пиштољем и освојила велики кристални глобус ИССФ, била је златна ваздушним пиштољем на Првим Европским играма у Бакуу, освојила је злато на Светском купу у Габали овим оружјем. Завршила је годину и као број један на европској ранг листи за ваздушни пиштољ.

На домаћој сцени победник је ове године Купа Србије МК и ваздушним пиштољем, има бронзу са Шампионата Србије ваздушним пиштољем, док је са Јасном Шекарић и Теодором Симић освојила дуплу круну ваздушним пиштољем за Црвену звезду.

На прво место светске ранг листе избила је у октобру. У септембру је била четврта. Освајањем великог кристалног глобуса у финалу Светског купа у Минхену почетком септембра, постала број један и ту позицију је сачувала до краја године.

Зорана Аруновић је сигурно у најужем кругу кандидата за тутулу стрелца године у избору ИССФ, јер се налази и у пробраном европском друштву пошто је само шесторо стрелаца са Старог континета завршило годину као број један у свету: Сњежана Пејчић (Хрватска) – МК пушка тростав, Зорана Аруновић (Србија) – ваздушни пиштољ, Оливер Гис (Немачка) – МК пиштољ брза паљба, Фатима Галвез (Шпанија) – трап, Ђовани Пелиело (Италија) – трап и Васили Мосин (Русија) – дубл трап.

Претходни текстВојо Ћалов: Тешко је било шта рећи
Следећи текстЦрвено-беле спремне за дерби у Суботици