Велики преокрет и тријумф у Крагујевцу

46

Рукометаши Црвене звезде савладали су Раднички у Крагујевцу резултатом 25:24 (12:15) у оквиру 10. кола Супер лиге Србије и задржали вођство на табели са два бода испред другопласиране Слоге.

Осам минута пре краја Раднички је водио са 24:20 и имао утакмицу у рукама, а затим је почео Звездин невероватни финиш у коме је Златановић спустио ролетну на свом голу, а на другој страни је Дамњановић са два поготка и Бабић са једним, за само четири минута вратили екипу у игру. Мандић је минут пре краја изједначио на 24:24, а гол за победу постигао је Урош Радосављевић у последњем минуту.

Крагујевчани су боље почели утакмицу и повели са 3:1, а тим Ненада Перуничића је одмах одговорио серијом од 3:0 за преокрет. Нешто касније Драгутиновић и Бабић доносе гостима предност од 7:5, али домаћи састав преко расположеног Ивана Мошића поравнава на 8:8.

Меч је поново био на почетку, уследили су минути у којима ниједан тим није успео да створи осетнију залиху, све до финиша првог полувремена, када Раднички серијом од 4:0 са два узастопна поготка Мошића стиже до 15:11 у 27. минуту, да би до полувремена Радосављевић смањио на три гола заостатка.

У наставку београдски црвено-бели експресно топе предност домаћих головима Драгутиновића, а када је Мандић у 40. минуту изједначио на 17:17 многи су помислили да ће Звезда окренути утакмицу у своју корист.

Међутим, десило се управо супротно. У наредних шест минута домаћин је успео да се одлепи на четири разлике са два гола у низу Ивана Рајичевића, чиме су Крагујевчани стигли до предности од 22:18. Ту разлику су чували све до поменутог 52. минута, када је кренуо Звездин већ описани финиш у коме су серијом од 5:0 стигли до осме победе ове сезоне и још једном остали непоражени на гостовању.

У победничком тиму су се стрелци равномерно распоредили. Александар Драгутиновић и Урош Радосављевић постигли су по пет голова, док су Ненад Мандић, Дејан Бабић и капитен Дарко Тодоровић по четири пута тресли мрежу. Раднички је предводио незадрживи Иван Мошић са 10 погодака.

Раднички – Црвена звезда 24:25 (15:12)

Крагујевац – Дворана: Језеро. Гледалаца: 500. Судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Раднички 2 (0), Црвена звезда 1 (1). Искључења: Раднички 8, Црвена звезда 6 минута.

Раднички: Лекић, Благојевић 1, Баруџић, Гемаљевић, Стевановић, Мошић 10, Спасић, Милинчић, Симић 2, Вујовић, Поскурица 1, Николић, Радовић 2, Стефановић 1, Рајичевић 4, Продановић 3.

Црвена звезда: Јанкетић, Шотић, Бојичић, Радосављевић 5, Драгутиновић 5 (1), Дамњановић 2, Гачевић 1, Антељ, Драшкић, Златановић, Тодоровић 4, Мандић 4, Бабић 4, Слободан Димитрић, Леовац, Милутиновић.

На челу табеле и даље се налази Црвена звезда са 17 бодова, а Металопластика има прилику да се врати на друго место уколико сутра савлада екипу Пожаревца. Црвено-бели већ у суботу од 18 часова и 30 минута дочекују Шапчане у дербију сезоне.

Претходни текстБожовић: Радује ме то што Борац најављује победу
Следећи текстЗвездин подмладак одличан у Новом Саду