Тежак пораз Звезде у Купу Србије

37

Црвена звезда је елиминисана из Купа Србије, након убедљивог пораза на свом стадиону.

После нешто више од месец дана након првенственог окршаја фудбалери Црвене звезде и Борца састали су се и у оквиру 1/8 финала Купа Србије. Тренер Божовић промешао је тим и од првог минута прилику указао Мбођу, Ристићу и Плавшићу. Катаи је због повреде задобијене против Вождовца остао ван протокола, као и Марко Грујић, двојац који је најзаслужнији за огроман низ победа црвено-белих у шампионату.

Са друге стране Чачани који су апсолутни хит овогодишње Суперлиге на највећи српски стадион дошли су растерећено са жељом да се надигравају. Нападали су из контри и полуконтри и за полувреме успели да постигну чак три гола. У томе им је у великој мери помогла одбрана Црвене звезде која је често била дезоријентисана и правила почетничке грешке. Два пута Зорић и једном Вујаклија у првих 45 минута матирали су Кахримана. Овакав резултат после првог дела игре не памте ни старији навијачи тима из Љутице Богдана.

Истина је да је и на другој страни терена могло да буде голова. Покушавали су Лука Јовић, Славољуб Срнић и Мамаду Мбођ чак три пута, али лопта једноставно није хтела у гол. Резултат након првог полувремена није осликавао реалну слику на терену, међутим, играчи Борца заслужили су све похвале за приказану партију на стадиону „Рајко Митић“. 

У наставку кренули су изабраници Миодрага Божовића на све или ништа. Какву такву наду навијачима улио је Лука Јовић у 55. минуту када је смањио на 3:1. Али испоставиће се касније било је то све од екипе која доминира националним шампионатом. Тачку на сваку неизвесност ставио је Зорић својим трећим голом само четири минута касније. Том приликом због приговора искључен је и Гроф Божовић коме је Мажић показао да напусти терен. До краја сусрета црвено-бели су пропустили неколико изгледних прилика пре свих Виеира и Лука Јовић који је заобишао и голмана али данас лопта једноставно није хтела у гол. Ривалу, екипи Борца треба свакако одати признање на игри и најпосле резултату јер сигурно је да и најпосвећенији статистичари не памте овакав дебакл на стадиону Црвене звезде.

Свакоме може да се деси лош дан, а то су на својој кожи данас најбоље осетили Луковић и екипа. Наредног викенда Црвена звезда наставља шампионску трку у утакмици против Чукаричког. Након ране елиминације из Европе, Црвена звезда је остала и без прилике да се бори за трофеј у најмасовнијем такмичење.

Биће занимљиво видети реакцију тима наредног викенда.

Лепа слика поред свих лоших момената са данашњег сусрета виђена је по завршетку сусрета када су навијачи овацијама поздравили своје љубимце. Несумњиво је да су играма у првенству стекли велики кредит.

Црвена звезда – Борац 1:5 (0:3)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 3.520. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Лука Јовић у 55′ за Црвену звезду, а Зорић у 9′ 45′ и 59′, Вујаклија у 36′ Јевтовић у 75′ за Борац.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Мбођ, Луковић, Ибањез, Доналд, Јовановић, Ристић, Плавшић, Срнић, Јовић.
Резерве: Супић, Павићевић, Анђелковић, Цветковић, Матос, Јововић, Виеира.
Борац: Бајић, Танасин, Живковић, Милетић, Јаблан, Јованчић, Мићић, Јевтовић, Зорић, Кнежевић, Вујаклија.
Резерве: Дробњак, Обрадовић, Драшковић, Милојевић, Ђерић, Вукмировић, Ђорђевић.

Претходни текстКарте за меч са Химкијем од четвртка у продаји
Следећи текстВојо Ћалов: Тешко је било шта рећи