Наташа Ковачевић поново у Звезди и на паркету!

39

Наташа Ковачевић, хероина светске кошарке, тачно две године, и два месеца након саобраћајне несреће у Мадарској, објављује свој повратак на кошаркашки терен и то као играчица ККЖ Црвена звезда!

Некадашња првотимка нашег клуба, тако наставља богату каријеру, коју је започела још 2008.године, играјући за црвено-беле, КК Партизан, Вождовац, и мадарски Ðер.

Након тог 7. септембра 2013. године када је доживела саобраћајну несрећу у Мађарској, после које су многи сматрали да је једна велика кошаркашка каријера у успону, нагло прекинута, Наташа је својим примером показала да границе не постоје и да је, када желиш, све могуће.

Постала је инспирација многима, и кроз рад своје фондације коју је основала уз помоћ свог клуба ККЖ Црвена звезда, али и кроз свој поглед на живот у коме није било места за предају и песимизам.

То показује и на овом примеру. Наташа је великом вољом, уз помоћ свог клуба, прво поново проходала, а уз помоћ спортске протезе у чијој набавци су својевремено много помогли ФИБА Европа, француска кошаркашка федерација и њен председник Жан-Пјер Сиута и КСС, наставила да се бори за своје право и велику жељу да поново игра кошарку.

И то ће се догодити у најскоријој будућности. Наташа већ два месеца вредно тренира са остатком екипе под будним оком тренера Драгана Вуковића, и већ је покренут поступак регистрације за наступе у првој лиги Србије. ККЖ Црвена звезда обавештава јавност да су о повратку Наташе Ковачевић активном бављењу кошарком, већ консултовани и представници КСС и ФИБА, и да у овом по много чему јединственом случају, због коришћења протезе, не постоје никакве препреке да се поново врати на паркет.

Претходни текстГудурић најбољи „гејмер“ међу кошаркашима
Следећи текстОдбојкашима Звезде сет у Финској