Одбојкаши Звезде у Финској стартују у Купу ЦЕВ

26

Одбојкаши Црвене звезде отпутовали су у Финску где ће одиграти свој први европски меч у овој сезони. Црвено-бели се састају са екипом ВаЛеПа у шеснаестини финала Купа ЦЕВ.

Наши одбојкаши су после два пораза на почетку сезоне заиграли на очекиваном нивоу, па су у петак у дербију домаћег шампионата савладали Војводину НС семе са максималних 3:0.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски задовољан је квалитетом игре који су његови изабраници показали у дуелу са Војводином.

Меч против Војводине је показао да дефинитивно имамо квалитет да играмо против најјачих екипа у Србији, а имамо квалитет да се носимо и против интернационалних екипа које су на папиру јаче од нас – рекао је стратег Звезде.

Капитен црвено-белих Максим Буцуљевић истиче да нема еуфорије после неочекивано лаког тријумфа над „лалама“.

Наравно задовољни смо, али исто тако као што смо остали мирни после, за многе познаваоце одбојке неочекиваног пораза од Спартака у Љигу у првом колу, тако и сада након, за јавност неочекиване, победе против Војводине би требало да останемо мирни и прибрани и да наставимо са добрим партијама. По мом мишљењу тријумф над Војводином није неки огроман успех, то је лигашка утакмица. Добро је да ми, између себе, видимо да можемо да парирамо било коме. Први сет је пресудио, мада се у Новом Саду такође десило да смо освојили први сет, али смо потом три лагано изгубили. Никад се не зна. Зауставили смо их у њиховим најјачим елементима и то је на крају резултирало, по крајњем исходу меча, неком лаганом победом – констатовао је капитен црвено-белих.

Екипа ВаЛеПа из Састамале у својим редовима има неколико финских репрезентативаца и уз два Украјинца и једног Белоруса представљају веома квалитетног противника.

То је екипа која је изузетно квалитетна, попуњена са неколицином финских репрезентативаца на свим позицијама и три интернационалца, из Украајине и Белорусије. Ту је и један играч који је прошле године играо против нас у Купу изазивача за финску екипу Лоиму. Нису нам непознаница и свесни смо да су изузетно квалитетна екипа с којом ћемо имати веома тежак дуел – истакао је Кобиљски.

Искуство играња европских мечева против квалитетних противника много значи нашим одбојкашима.

Идемо са десет играча и нећемо моћи тамо да тренирамо пуно. На нама је да остваримо што бољи резултат у Финској. Биће нам изузетно тешко, али ћемо се потрудити да што дуже останемо у Европи, као што то чинимо сваке године, захваљујући и Клубу који се бори да играмо европске утакмице које нама играчима доста значе. Постараћемо се да што дуже опстанемо у Купу ЦЕВ-а да би имали што више квалитетнијих мечева – закључио је капитен Буцуљевић.

На пут у Финску Кобиљски је повео 10 играча и то: техничаре Максима Буцуљевића и Николу Вељовића, коректоре Александра Гмитровића и Александра Благојевића, средње блокере Александра Околића и Вука Милутиновића, примаче Александра Шкрбића, Душана Стојсављевића и Алексу Штавлића и либера Предрага Јевтића.

Први меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ између ВаЛеПа и Црвене звезде играће се у среду 4. новембра од 17 часова и 30 минута, по нашем времену, у дворани Вексве Арена у Састамали у Финској. Меч ће судити Андријус Степонавичијус из Литваније и Мирко Тил из Немачке.

Реванш меч ће се играти у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду 17. новембра од 18 часова.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Уколико елиминише Финце, Црвена звезда ће у осмини финала (2. и 16. децембар) играти против победника дуела Антверпен (Белгија) – Фоиникас Сирос (Грчка). Уколико изгубе од Финаца, црвено–бели ће такмичење наставити у шеснаестини финала (2. и 16. децембар) Купа Изазивача против победника дуела 2. кола Купа Изазивача: Анортозис Фамагуста (Кипар) – Хапоел Кфар Саба (Израел).

Претходни текстКапитен дефинитивно ове сезоне на терену
Следећи текстЦрвена звезда – Фенербахче у Комбанк Арени