Звезда наставила победнички низ

62

Црвено-бели су по 13. пут заредом успели да освоје три бода у првенству. На стадиону „Рајко Митић“ саплео се и ОФК Београд.

Фудбалери Црвене звезде контролисали су дешавања у првом полувремену, иако је утисак да им је требало неко време да убаце у већу брзину и конкретизују посед лопте и бољу игру. Први шут у оквир гола виђен је у 9. минуту када је Хуго покушао да изненади чувара мреже ОФК Београда, али је Чупић био прибран. „Романтичари“ су покушали да организованом игром најпре одбране свој гол, а потом и да у нападу ураде нешто више,  али су их у томе осујећивали играчи Црвене звезде. Средином полувремена, расположени Виеира је сјајно упослио Ристића који је јуришао ка голу гостију, али је у одсудном тренутку дао себи прејак фор, те је пропала добра шанса.

Један од битнијих тренутака догодио се у 30. минуту, када је Срђа Кнежевић добио црвени картон. Од тог тренутка, чинило се да је питање времена када ће Звезда повести. Најпре, то је могло да се догоди у 38. минуту када је Матос лоше шутирао из изгледне ситуације, а након још једне добре лопте Хуга. Ипак, у самом финишу, Звезда је повела. Након брзог контранапада по левој страни, Матос је идеално „послужио“ Срнића који је главом са петерца успео да затресе мрежу. Срнић је могао да начини и прави подвиг јер је само минут касније поново затресао мрежу, али му је погодак неоправдано поништен због офсајда. Треба споменути и да је помоћни судија у неколико наврата прекидао Звездине напада због сумњивих или непостојећих офсајд позиција.

Можемо рећи да је у другом полувремену све протекло у рутинској игри Црвене звезде која није дозволила било какво изненађење, нити набој на терену. Након неколико минута новог „загревања“, гости су сломљени у периоду од 60. до 65. минута. Најпре је Вукашин Јовановић пресекао високу лопту, повукао до казненог простора, одиграо дупли пас са Хугом, и у маниру голгетера затресао мрежу „романтичара“. Пет минута касније, нови напад Звезде по левој страни, нова асистенција Матоса за Срнића који је још једном показао колико се добро сналази у простиру у завршници напада. Поново је Звездино брзоного крило било на правом месту, за 3:0!

Миодраг Божовић је у другом полувремену шансу редом пружио Јовићу, Сикимићу и у финишу меча Плавшићу. Звезда је са лакоћом плела мрежу око мреже гостију, а четврти гол дело је Хуга који је на тај начин крунисао јако добру партију у пољу. Треба истаћи да је Јовић несебично пронашао Хуга и убележио асистенцију. У последњим тренуцима утакмице мало је пала концентрација у редовима црвено-белих, па је у 90. минуту једну неопрезност одбране искористио Симић који је на тај начин ублажио пораз свог тима.
Црвена звезда је укњижила и 13. победу у низу, а следећи противник, за седам дана, биће дужник из првог дела сезоне, Металац.

Црвена звезда – ОФК Београд 4:1 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 11.200. Судија: Дејан Филиповић (Београд). Стрелци: Срнић у 45′ и 64′, Јовановић у 60′ и Виеира у 82′ за Црвену звезду, а Симић у 90′ за ОФК Београд.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Матос, Ристић, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Мбођ, Цветковић, Анђелковић, Плавшић, Јовић, Сикимић.
ОФК Београд: Чупић, Игњатијевић, Савић, Андрић, Симић, Цуцкић, Дајмановић, Јовановић, Стјепановић, Радовановић, Кнежевић.
Резерве: Чанчаревић, Рајевац, Субашић, Пејовић, Димитров, Гојков, Шкрбић.

Претходни текстБронза за Марију Ковачевић на Балканијади у Нишу!
Следећи текстБожовић: Млади играчи стасавају уз старије