Звезда надиграла Војводину

35

После два пораза на старту сезоне, у финалу Супер Купа и потом на отварању првенства на гостовању у Љигу, Црвена звезда је стигла до велике победе. И то против Војводине НС семе резултатом 3:0, по сетовима 27:25, 25:20, 25:18.


 
Сјајно су играли београдски црвено-бели против фаворизованог ривала, заслужено су освојили сва три бода и искупили се за кикс против Спартака.
 
Први сет је, испотавило се, био кључан. Дуго су Новосађани имали предност, повели су са 8:5, нешто касније имали су и 16:12, у завршници је поново разлика износила три поена у корист гостију (21:18).
 
Али, Звезда је тражила своју игру и напокон је пронашла кад је било најпотребније. Поправили су домаћи сервис, натерали госте на неколико грешака и успели да преокрену резултат у првом периоду – 27:25.
 
У наставку меча потпуно другачија прича. Од почетка до краја Звезда је била тај тим који је диктирао ритам, контролисао резултат, а са друге стране није било одговора.
 
Потпуно су домаћи зауставили Николића и Вемића, Новосађани нису имали ни учинак кроз средину. Са друге стране, шампион је играо сјајно, па је брзо дуплирао предност – 25:20.
 
Кад је у трећем периоду Звезда повела са 12:5 на техничком тајм-ауту чинило се да ће сва три бода, без већих проблема, остати у Београду. Ипак, гости су покушали немогуће, па су убрзо натерали Кобиљског да затражи тај-аут (14:11).
 
Вратили су наши одбојкаши брзо игру из прва два сета, везали су неколико поена и отишли поново на „плус пет“ (18:13). Недуго потом било је и 22:16 за Звезду, а убрзо после меч је био решен – 25:18.

Најефикаснији на мечу био је Александар Гмитровић са 15 поена. Александар Шкрбић је додао 12, а Александар Околић 11 поена. У Војводини се истакао Александар Минић са 14 поена.

Црвена звезда сада има половичан учинак после два кола Винер Штетише Супер лиге, а у наредном колу ће гостовати одбојкашима Инђије. Пре тог дуела црвено-беле очекује премијера на европској сцени, јер ће у среду 4. новембра гостовати екипи ВаЛеПа Састамала у Финској у првом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ.

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (27:25, 25:20, 25:18)
Дворана: УСЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 100. Судије: Горан Градински и Светлана Зотовић (обоје Београд). Трајање меча: 80 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 11, Шкрбић 12, Гмитровић 15, Милутиновић 3, Јаковљевић 9, Буцуљевић 2, Јевтић (либеро), Мунћан 1, Лукић, Ђурђевић, Стојсављевић, Благојевић. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, М. Николић 7, Станковић 5, Вемић 7, Јовановић, Минић 14, Пековић (либеро), Бојичић 2, Премовић 3, Мехић 5, Радовић 2, Кујунџић. Тренер: Страхиња Козић.

Претходни текстБожовић и Јовановић уочи ОФК Београда
Следећи текстУбедљив пораз црвено-белих у Подмосковљу