12. победа у низу!

25

У дерби мечу 15. кола првенства Србије фудбалери Црвене звезде и Борца одиграли су веома садржајан меч са доста голова и лепих потеза. Тренер Миодраг Божовић у односу на дуел са Војводином извршио је само једну измену и то у задњој линији, па је уместо капитена Луковића од првог минута заиграо Вукашин Јовановић.

Са друге стране тренер Чачана Ненад Лалатовић дочекан великим аплаузом од стране око осам хиљада навијача на највећем српском стадиону, остао је доследан свом обећању пре сусрета и против црвено-белих заиграо прилично офанзивно.

У уводних 15 минута није виђено много занимљивог на терену Маракане. Али то је био само привид, јер је у преосталих пола сата првог полувремена виђено четири гола, по два на обе стране. Био је то и својеврстан дуел понајбољих појединаца у оба састава, Катаиа и Вујаклије који су постигли по два поготка.

Играчи најтрофејнијег српског клуба, преко већ поменутог Катаиа дошли су у вођство на истеку четврт часа игре када је нападач рођен у Србобрану одлично искористио одличну асистенцију Плавшића и савладао голмана „зебри“. Исти фудбалер дуплирао је вођство свог тима. Овога пута у тандему са Петковићем изиграо је комплетну одбрану гостију на десној страни и натерао госте да поново ваде лопту из мреже. У тим моментима тешко је неко могао да замисли да ће се на одмор отићи нерешеним резултатом. Прво је ноншалантну реакцију дефанзиваца Црвене звезде у 35. минуту Вујаклија одлично искористио, ушуњао се испред Кахримана и лепим лоб ударцем смањио заостатак свог тима. Пре и након првог гола Борца Виеира се одличним кретањем нашао у две изгледне прилике али му је недостајало среће да се упише у листу стрелаца. Потпуно неочекивано Борац у 41. минуту сусрета стиже и до изједначења. Стрелац поново Вујаклија. Лопта је прошла између два Звездина штопера, голман Кахриман је одлучио да не ризикује и не истрчава, сачекао је нападача гостију да крене сам ка њему, а овај је након дриблинга лопту сместио у празну мрежу, за коначни резултат првог полувремена, Катаи – Вујаклија 2:2. Борац је првенствено дисциплином и агресивношћу показао да није случајно другопласирани тим првенства Србије.

У другом полувремену Плавшића је заменио Луковић који је јуче прославио 33. рођендан. Од самог старта наставка црвено-бели су нагрнули свим силама ка голу Чачана решени да исправе пропусте из првих 45 минута. Прву велику прилику имао је Доналд након центаршута Ибањеза, али је био непрецизан из непосредне близине. Одмах након њега да доведе Црвену звезду у вођство шансу је имао Виеира, али је његов благ шут главом лако укротио голман Бајић. Тренутак одлуке збио се у 60. минуту. Грујић је примио лопту на око 20-ак метара од гола гостију, искористио прилику да се намести и опали по лопти. На путу до мреже она је закачила једног играча Борца и одсела у мрежи. Од тог момента све је ишло на воденицу најтрофејнијег српског тима. Низале су се акције, дриблинзи, лепи потези, шансе, а као круна свега и тачка на било какву резултатску неизвесност дошао је четврти гол. Грујић пакер, Сикимић стрелац. Први погодак високог нападача у дресу тима из Љутице Богдана. Играо се 75. минут. Такође, било би неправедно не поменути један од најлепших тренутака утакмице када је Ибањез испалио пројектил ка голу Борца, али је еврогол спречила пречка.

Повици са стадиона Рајко Митић по завршетку сусрета постали су већ традиционално „Шампиони, шампиони“.  И заиста, оваквој Црвеној звезди тешко ко може да помрси рачуне.

У среду изабраници Грофа Божовића путују у Бачку Паланку на мегдан 1/16 финала Купа, да би наредног викенда на свом терену поново дочекали ривала, екипу ОФК Београда. Сусретом против Борца завршен је први круг шампионата у током којег су црвено-бели уписали 13 победа и само два ремија.

Звезда игра тотално другачије од других…

Црвена звезда – Борац 4:2 (2:2)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 7.430. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Катаи у 15′ и 29′, Грујић у 60′ и Сикимић у 75′ за Црвену звезду, а Вујаклија у 35′ и 41′ за Борац.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Луковић, Анђелковић, Цветковић, Ристић, Јовић, Сикимић.
Борац: Бајић, Танасин, Живковић, Јаблан, Милетић, Мићић, Јованчић, Зорић, Јевтовић, Кнежевић, Вујаклија.
Резерве: Дробњак, Ђерић, Вукмировић, Ђорђевић, Обрадовић, Милојевић, Драшковић.

Претходни текстКвинси Милер стигао у Београд
Следећи текстБожовић: Овај дерби је оправдао очекивања