Александар Катаи играч месеца августа

66

У анкети синдиката „Независност“ у којој су учествовале многобројне медијске куће, биран је играч Суперлиге за месец август. Убедљиву победу славио је фудбалер Црвене звезде, Александар Катаи.

Гласали су новинари из редакција СОС канала, Радио Београда, Спортнетворка, Спортске централе, Спортског журнала, Монда, Курира, Аренеспорт, Вечерњих Новости, Спорта, листа „Ало“, Моцартспорта, Нишких новина, Танјуга и Политике.

У обзир су узете утакмице које су игране у оквиру петог, шестог, седмог и осмог кола Суперлиге. Александар Катаи је убедљиво победио освојивши 84 поена, испред Мирка Иванића (Војводина) који је освојио 51 поен.

Много ми је драго због овог избора. Нисмо најбоље почели сезону, али смо дошли на прави пут и показали смо да смо права екипа. Амбиције ка титули расту после сваке нове победе, али нов систем такмичења и дељења бодова нам тренутно не одговара. Баш зато морам да играмо овако до краја сезоне и пружамо максимум у сваком мечу – биле су прве импресије Катаиа, након што му је Мирко Поледица уручио награду.

Ово признање би могло Катаиа да стави и у мисли селектора.

Много би ми значио позив у репрезентацију и надам се да ће доћи, али моје је да радим, пружам добре партије и заслужим позив селектора.

По мишљењу нашег фудбалера, и месец септембар је протекао у Звездиној доминацији, и могло би да се деси да из њених редова дође нови играч месеца.

Хуго Виеира се намеће као потенцијални играч месеца септембра, а на нама је да играмо добро, па нека увек играч месеца буде из Звезде – закључио је Катаи.

Претходни текстЦрвено-бели брусе форму
Следећи текстОдлични резултати црвено-белих на Првенству Србије