Фудбалери одрадили један од најтежих тренинга

49

Фудбалери Црвене звезде изашли су у 11 часова на терен у Термама Чатеж како би одрадили до сада најтежи тренинг од доласка овде. Поново одлично време и температура за рад, а киша која је падала претходних дана учинила је терен много бољим.

Први пут су сви играчи радили, па су тако осим голмана Тркуље сви били на располагању тренеру Божовићу. Почело је трчањем, а затим су уследиле вежбе стабилизације и то у две серије па су фудбалери на струњачама провели више од пола сата и већ на старту се поштено ознојили.

Затим се прешло на рад са лоптом, за загревање игра „у кругу“, а онда и озбиљнији део. Вежбао се посед и проток лопте на један додир. Тражило се брзо откривање и лако проналажење решења за пас. „Једноставно решење је увек најбоље решење, немојте компликовати и тражити играча далеко“ – биле су команде шефа струке Божовића. Тако је и било, лопта је ишла брзо, а играчи су се трудили да што више буду откривени како би је примили.

Последњи део тренинга био је резервисан за игру на два гола. Кренуло се са краћим тереном, а завршило се на целој дужини. Како се јако тренирало доказ су и коментари играча после, причало се о јаким дуелима и борби за сваку лопту.

Стручни штаб је донео одлуку да два тренинга ипак буду сутра, тако да је овај преподневни данас био све од обавеза. Ипак, с обзиром на два сата јаког рада, ни то неће бити мало.

Претходни текстБРК Црвена Звезда шампион државе у рагбију 7
Следећи текстЦирбес: Навијачи Звезде – то мало ко има у Европи