Представљен Мичел Доналд

77

ФК Црвена звезда је у петак, 14. августа, представио ново појачање. Уговор са црвено-белима потписао је Мичел Доналд, некадашњи фудбалер руске Мордовије.

Након вишедневне неизвесности и лекарских прегледа који су трајали нешто дуже него што је то уобичајено, Мичел Доналд је ставио потпис на уговор са Црвеном звездом. Више о самом уговору, као и фудбалеру, рекао је спортски директор Црвене звезде, Блажа Раосављевић.

Дочекали смо да дође Доналд, надам се да ће нам се чекање исплатити. Доналд је рођен 10. децембра 1988. године. Прошао је Ајаксову школу, а дебитовао је за Ајакс 2007. године. Играо је и четири године у Роди, а након тога у руској Мордовији. Нама је запао за око након пријатељске утакмице са Мордовијом, а шеф Божовић га познаје од раније. Добар је техничар, висок, мислим да нам такав профил играча треба. Долази на позајмицу до децембра, и ако све буде у реду, активираћемо двогодишњи уговор – рекао је спортски директор Црвене звезде, додавши да прелазни рок за Црвену звезду није завршен, ни по питању дилазака, ни по питању одлазака.

Своје прве импресије након тога изнео је и Холанђанин.

Ово је веома велики клуб. Играо са Мордовијом против Црвене звезде, и прве импресије су биле да се ради о клубу у којем влада велика страст. Неке играче познајем јер сам играо против њих, и из разговора са њима сам такође видео са колико страсти причају о Звезди. Велики клуб са јако добрим навијачима, и јако сам срећан што сам постао део свега тога. Звезда и Ајакс имају исте боје. Од девете године сам у Ајаксу, знам како је то бити део великог клуба, играти увек на победу. То је велики притисак, није увек лако, али у фудбалу мораш дати свој максимум. Ово је велика прилика за мене да покажем шта умем – рекао је Доналд, који је упитан шта га је мотивисало да дође у Црвену звезду.

Мотивисала ме је сама величина клуба. Сваки фудбалер сања о томе да буде шампион, и да игра за клуб који увек иде на прво место. То је нешто што мени одговара. Овај клуб има велику историју, и за мене је то била веома лака одлука – појаснио је Доналд.

Мичел је појаснио зашто су лекарски прегледи трајали нешто дуже, а потом објаснио и на којим позицијама може да игра.

Са мном је све у реду, проблем је био са опремом којом су рађена тестирања. Добијани су неки резултати који су се испоставили као нетачни. У потпуности сам спреман да одмах заиграм. Знам да нас чека четири сада вожње аутобусом, и не знам да ли ћу бити уврштен у састав, али спреман сам. Имамо добре играче у везном реду, и наравно, свестан сам да новим играчима треба времена да се прилагоде систему игре. Али, сви смо професионалци, и сви се боримо да покажемо шта умемо. Могу да играм и офанзивније и дефанзивније, где год да ме тренер види. Само голман не могу да будем – нашалио се Доналд.

Руска Мордовија се управо на нашим просторима спремала за првенство. Доналд мисли да, истовремено, то може а и не мора да му буде предност.

Мордовија се јесте овде припремала и истина је да смо играли шест утакмица против српских клубова, али, на тим утакмицама је наступало и доста младих играча, који на припремама добијају шансу. Нисам играо све утакмице. Наравно, добро је што смо играли јер сам стекао неки утисак о противницима. Али колико год пута одиграмо против њих, суштина је да када изађеш мораш да победиш.

Доналд је током каријере у Ајаксу, једно време играо заједно са Марком Пантелићем.

Истина је, играо сам са Марком. Имам велико поштовање према њему. Он је био један од старијих играча, један од оних који се бринуо о нама млађима. Нисам се консултовао са њим када сам добио позив Звезде – рекао је Доналд.

На крају, спортски директор Црвене звезде, захвалио се менаџеру Доналда, као и фудбалском клубу Мордовија.

Претходни текстБожовић и Јовановић пред Радник
Следећи текстЗлато за Зорану Аруновић на Светском Купу у Габали