Радоњић: Одиграли смо добар меч

42

У првој утакмици плеј-офа Супер лиге Србије, кошаркаши Црвене звезде Телеком убедљиво су савладали Мега Лекс резултатом 109:80. Меч је био потпуно изједначен до средине друге четвртине, али су изабраници Дејана Радоњића потом одиграли веома чврсто у одбрани и готово савршено у нападу и стекли велико вођство које ривал више није могао да сустигне. Црвено-бели су на тај начин повели са 1:0 у полуфиналној серији, а наредни дуел одиграће се већ у понедељак од 18 часова, када ће домаћин бити Мега Лекс.

Импресије после тријумфа изнео је најкориснији играч домаћег првенства, Бобан Марјановић:

Мислим да је утакмица била тешка и да се знало да ће бити тако и пре него што је плеј-оф почео. Прва четвртина није била баш добра за нас, али смо касније одиграли одлично што је било повољно за нас. Очекујемо жестоку наредну утакмицу – рекао је Марјановић, а потом одговорио на питање зашто Звезда није одиграла овако добро и у последњем дуелу са Партизаном:

Знамо где смо и грешили, да смо имали проблема нарочито у скоку. Према томе, морамо да радимо на томе да се то не дешава у наредним утакмицама које долазе – објаснио је Звездин центар.

Шеф стручног штаба црвено-белих Дејан Радоњић био је задовољан реакцијом својих ученика након неуспеха у вечитом дербију:

Одиграли смо добар меч и отворили серију победом. Добро смо реаговали после пораза од Партизана. Дешавања на терену су нам омогућила да можемо да водимо припрему за следећи меч, тако да је минутажа могла да се расподели. Могу констатовати да ћемо у следећи меч ући одморни и да ћемо моћи да прикажемо партију која ће бити довољна да славимо још једном против Меге и пласирамо се у финале. Знамо да неће бити лако, да ће бити неизвесно и доста тешко, јер се очекује њихов одговор. Мега има сјајан тим са изузетним потенцијалом, огромним талентом и искуством појединих играча, тако да није нимало случајно што су наши дуели са њима током целе сезоне били неизвесни. Ми ћемо покушати да одговоримо свему томе и добијемо оно што нас интересује, а то је још једна победа и пласман у финале – најавио је Радоњић.

На питање да објасни велики налет својих изабраника и убедљиву резултатску разлику коју су направили, иако је у уводним минутима сусрета приказана потпуно равноправна борба, млади стратег одговорио је:

Пре неколико секунди сам рекао да Мега има изузетно квалитетан тим. Одиграла је одличну одбрану у првој четвртини. Кешељ је шутирао одлично, Загорац је такође погађао доста тешке шутеве. Ми смо у нападу били добри, али смо дозволили противнику да у неким сиитуацијама искористи неке наше грешке. Међутим, средином другог периода појачали смо ритам и одбрана је била боља. Уследио је низ лаких поена и то нам је подигло самопоуздање. То је такође произвело да ми контролишемо утакмицу у наставку. Знамо да против Меге мора да се игра максимално да би могло да се слави, а што смо то учинили већом разликом код нас сигурно не изазива очекивања да ће бити лако у следећем мечу – напоменуо је Радоњић и потом казао :

Свесни смо да ће Мега наступати са огромним мотивом и да ће дати све од себе како би победили бар један меч у плеј-офу, што су и најавили пре почетка такмичења. Ми ћемо покушати да то спречимо – поручио је Радоњић.

Претходни текстЗвездина стотка за 1:0
Следећи текстЗвезда шампион Србије