Звезда гостује у Куршумлији

47

Остало је још само 120 минута до завршетка такмичења у плеј-ауту за црвено-беле, који су се тријумфом против Железничара у прошлом колу значајно приближили опстанку. У претпоследњем деветом колу екипа Ненада Перуничића гостује против Планинке у Куршумлији. Утакмица се игра у недељу са почетком од 19 часова.

Црвена звезда и даље води на табели плеј-аута са 23 бода колико има и екипа Рудара. Пожаревац и Планинка су сакупили по 21 бод, а Железничар је сада на петој позицији која води у нижи ранг са 20 бодова. Бод против Планинке би Звезди и математички осигурао опстанак, али црвено-бели сходно величини клуба, трофејној традицији и славном имену увек иду на победу без обзира на противника, а ту је и жеља да се такмичење заврши на првом месту у плеј-ауту, односно седмом у Супер лиги када се спусти завеса на сезону.

Београдски тим је у претходном колу славио против Нишлија са 33:26 ношен великом жељом, енергијом и императивом победе. Ненад Перуничић је још једном показао да може без проблема да игра и са дупло млађим противницима. Доминирао је на терену и демонстрирао неке потезе које многи не могу ни да замисле, а камоли да изведу. Виктор Матичић, Александар Драгутиновић и Младен Ивановић су обилато користили његове бројне асистенције и истакли се у реализацији. Драгутиновић је са девет погодака постигао свој лични рекорд у црвено-белом дресу, док је Матичић осам од девет голова постигао из игре и још једном показао због чега је најбољи стрелац клуба. Ивановић је забележио неколико важних голова, а Дејан Бабић још једном пружио добру партију. Огњен Кајганић се вратио на терен у црвено-белом дресу и својом појавом додатно улио енергију екипи, Владимир Цупара је у другом полувремену био на висини задатка међу стативама са седам одбрана. Звезди ће требати максимум сваког појединца ако мисли да се из Куршумлије врати непоражена.

У претходном дуелу ових клубова црвено-бели су у плеј-ауту славили у Београду резултатом 32:28, а у Супер лиги је скор био изједначен. Београђани су решили у своју корист сусрет на домаћем терену са убедљивих 37:17, док се Планинка реванширала у Куршумлији минималним тријумфом од 21:20. То је довољно упозорење Звезди пред четврти окршај са овим ривалом у сезони.

Екипу Планинке носе три сјајна појединца, изузетни стрелци – Душан Илић, Милош Топаловић и Срђан Комланов. Илић је био најбољи стрелац првог дела такмичења у Супер лиги, а на три од четири последња меча постигао је двоцифрен број голова. Ту никако не треба заборавити Владимира Томића, који је донео победу Планинки против Звезде у финишу претходног дуела у Куршумлији, затим Николу Шљивића, стрелца седам голова у прошлој утакмици против Звезде, као ни Драгана Радисављевића, Бошка Мирковића и Александра Томића.

Звезди повреде не престају да задају главобоље, па је Дарко Тодоровић пропустио минули меч због пуцања менискуса, али екипа ће већ наћи начин да збије редове, као и до сада, и заврши сезону повреда на достојанствен начин.

Планинка – Црвена звезда
9. коло плеј-аута Супер лиге Србије
Недеља, 24. мај 2015.
СЦ Куршумлија, 19:00 часова

Претходни текстЗвезда ће Евролигу играти у Пиониру
Следећи текстИзазови Маркуса, Бобија и Калину