Радоњић: Чека нас велика борба

36

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак ујутро аутобусом су кренули пут Загреба где их у среду очекује трећи меч финалне серије плеј-офа АБА лиге са Цедевитом. Утакмица је у загребачком дому спортова на програму у 20 сати и 30 минута, црвено-бели воде у серији  2:0 и за освајање шампионског прстена им је неопходан још само један тријумф.

Ради се о финалу, сусрету две евролигашке екипе – почиње причу тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић .

–  Оно што треба поновити је да смо и ми и они изашли из тешких полуфиналних серија, у веома напорном темпу играња мечева. Цедевита је свој квалитет и чврстину показала у оба меча који су се пред нашим навијачима одиграли у хали Пионир.Ми смо успели да славимо, да поведемо са 2:0 у серији и да одбранимо предност домаћег терена. Ипак, Цедевита је показала да може да изађе из оваквих ситуација у полуфиналној серији против Будућности, када су после изгубљена прва два меча изгледали јако квалитетно, посебно у првом мечу у Загребу – констатовао је Дејан Радоњић пре него што је додао:

Очекује нас чврст и мотивисан противник. Сигурно да оба тима силно желе титулу. Ми морамо да будемо сконцентрисани свих 40 минута, морамо да на прави начин одговоримо на њихове квалитете. Они су квалитетна, искусна екипа, атлетски спремна да игра у оваквом ритму.На њихову чврстину морамо да одговоримо нашом чврстином и да одиграмо што је боље могуће – изјавио је стратег Црвене звезде Телеком који је потом причао о здравственим проблемима у црвено-белом тиму:

Маик Цирбес је у процесу опоравка, видећемо да ли ће бити спреман за следећи меч.У овом тренутку то је  тешко рећи. Стефан Јовић је боље, иако је исцрпљен због тога што се десило на дан првог меча, али се надам да ће ситуација бити боља. Бранку Лазићу је пукла бубна опна у првом мечу, он узима антибиотике, што значи да смо сигурно под оптерећењем. Остали играчи су здрави. На прошлој утакмици смо успели да пронађемо решење за одсуство Цирбеса, оптерећење појединаца јесте веће него што је то било реално, посебно у оваквим серијама. Али, ако будемо морали без њега, или без неког другог, то ћемо и урадити. Чека нас велика борба, желимо да изађемо на паркет у Загребу и да дамо све од себе да савладамо Цедевиту – јасан је био Радоњић који је потом прокоментарисао чињеницу да се играчи црвено-белих добро носе са притиском које носи завршница такмичења:

Трудимо се максимално да на томе радимо целе године, како би екипа била мирна и спремна да игра најбоље могуће.Имали смо пуно искушења ове сезоне, изашли са свима на крај на позитиван начин. Мораћемо сигурно да на терену покажемо квалитет и у том сегменту како бисмо до краја финалне серије успели да остваримо још једну победу, без обзира у ком мечу – закључио је тренер Црвене звезде Телеком пре него што је завршио са излагањем:

Сви смо изузетно мотивисани да све испадне добро на крају – истакао је Радоњић.

На причу тренера Радоњића надовезао се Бранко Лазић:

У односу на полуфиналну серију много смо растерећенији, посебно сада када водимо са 2:0.Али, Цедевита се сигурно неће предати, њихови играчи су то показали у полуфиналној серији против Будућности када су успели да се врате после губитка прва два меча и да на крају изборе финале.Биће доста тешко, али идемо у Загреб по још једну победу, да завршимо серију што је пре могуће и да се окренемо наставку сезоне – констатовао је Лазић пре него што је похвалио противника у финалу:

Екипа су јаког карактера, искусна. Знају да играју овакве мечеве, то су већ показали. Још само једна победа нас дели од циља.Играли смо до сада већ у завршницама регионалног такмичењаи тада нисмо успели да га освојимо. Надам се да ћемо то остварити овога пута и да ћемо моћи да се радујемо заједно са навијачима – закључио је Лазић.

Претходни текстПетровић и Вучић освојили фјучерс у Грчкој
Следећи текстАранитовић и Капетановић: Тријумф колектива