Митровић и Дангубић: Веома битан тријумф

38

Иако силно ослабљени неиграњем Маика Цирбеса Црвена звезда Телеком је и у другој утакмици финалне серије плеј-офа са Цедевитом уписала победу. Црвено-бели су славили резултатом 69:65, стекли су предност од 2:0 и стигли на корак од освајања титуле регионалног шампиона.

Изабраници тренера Дејана Радоњића показали су велику борбеност, а један од најупечатљивијих примера који говори у прилог томе био је акробатски скок Немање Дангубића после којег је срушио рекламу поред терена у намери да спасе једну од кључних лопти у финишу у чему је и био успешан:

Веома битна победа. Против Партизана смо научили лекцију и увидели колико је тешко када се изгуби предност домаћег терена. Међутим, у овој серији успели смо да поправимо то и показали да можемо да играмо и да носимо терет на нашем терену. Сада путујемо у Загреб и сигурно да ћемо покушати да приведемо посао крају што пре – каже борбени Немања Дангубић и најавјује наредни дуел са Загрепчанима:

Мислим да морамо озбиљно да се припремо пошто је Цедевита показала у претходној серији да може да преокрене резултат и када губи 2:0, тако да морамо да дамо све од себе ако желимо да остваримо победу – закључио је Дангубић.

Звездин капитен Лука Митровић поново је одиграо капитенски. Митровић је у одсуству Маика Цирбес са Бобаном Марјановићем поднео највећи терет борбе по кошем. Тај посао сјајно је обавио пошто је убацио 19 поена и имао је 10 скокова:

Није било нимало лако, али нико од нас није ни очекивао да ће бити лако. Цедевита је заиста показала да је заслужено дошла у финале и да се није случајно пласирала у Евролигу. Поново је успела да се врати у меч после око петнаест поена заостатка. На крају, успели смо да и поред неких наших грешака, али уз велику дозу присебности и пре свега добром одбраном, која је била на завидном нивоу у оба меча, забележимо тријумф који је веома битан. Јер, овде се не памти како је ко играо и коликом је разликом неко победио. Памти се само резултат који тренутно износи 2:0. Сада идемо у Загреб, Цедевита је већ показала да може да преокрене такав резултат, али ми ћемо дати све од себе да што пре завршимо серију ако је могуће – каже Митровић и додаје:

Већ сам рекао да је Цедевита одличан тим и стварно је тешко очекивати да против њих свих 40 минута играте на високом нивоу и победите са 20-30 разлике. У једном тренутку је и њих служио шут, поготово са позиције “пет”где смо свесно ризиковали. То их је вратило у живот али је најбитније да смо славили и повећали предност на 2:0 – закључио је Митровић.

Претходни текстКошаркаши у колицима одушевили препун Пионир
Следећи текстМентална снага и непоколебљив такмичарски дух