Човић: Опуштања не сме бити

46

После тријумфа у полуфиналној серији АБА лиге и избореног учешћа у Евролиги наредне сезоне славље у Црвеној звезди кратко је трајало. Све мисли и комплетан фокус усмерени су на финале регионалног такмичења и освајање шампионског прстена – трофеја који недостаје у богатој Звездиној ризници.

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић са поносом истиче да је тријумф над Партизаном у полуфиналу АБА лиге још један у низу остварених циљева у овој сезони, али да тиме нису задовољене амбиције клуба:

Све што смо планирали у досадашњем делу сезоне успели смо да остваримо. Први пут у историји клуба пласирали смо се у Топ 16 фазу Евролиге, по трећи пут узастопно смо освојили Куп Радивоја Кораћа, а сада смо обезбедили и учешће у Евролиги, трећу годину за редом – почиње причу Човић и потом додаје:

Оно што ме посебно чини радосним је да смо у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге са Партизаном пружили изванредну игру, да смо у поптуности надиграли вечитог ривала и да смо апсолутно заслужено дошли у позицију да се боримо за шампионски прстен. Разлога за задовољство има на претек, али опуштања не сме бити. Ни код играча и чланова стручног штаба, али ни код навијача. Жеља свих нас је да фантастичну сезону у АБА лиги у којој смо срушили многе рекорде завршимо на најбољи могући начин. За то ће бити неопходна још већа борбеност и пожртвовање играча на терену, али и још снажнија подршка навијача са трибина. По ко зна који пут ћу поновити да до успеха можемо доћи само заједно, уједињеним снагама. Надам се да ће навијачи на прави начин схватити ову поруку и да ће екипи пружити преко потребну енергију са трибина – поручио је Човић.

Први меч финала АБА лиге, које ће се такође играти на три добијена меча, на програму је у суботу:

Неопходно је да задржимо висок ниво концентрације јер још нисмо остварили све циљеве које смо зацртали. На правом смо путу, али треба начинити и тај последњи корак. Сву пажњу ћемо усмерити на терен и на предстојеће мечеве финала АБА лиге. Издржали смо велике притиске, уложили смо огроман труд и рад и верујемо да ће се то исплатити. У појединим медијима се већ лицитира о статусима појединих наших играча што сматрам да је веома опасно с обзиром на тренутак у коме се налазимо, јер нам предстоје утакмице у којима ће се одлучивати шампион АБА лиге, а ми свакако као организован клуб морамо увек да правимо пројекције за будућност. Међутим, нећемо дозволити да нас било шта поремети. Још једном апелујем на наше навијаче да пруже подршку Звезди како бисмо на прави начин искористили предност домаћег терена и како бисмо се на крају сви заједно радовали – закључио је Човић.

Претходни текстЗвезда у финалу плеј-офа!
Следећи текстЦрвено-бели отворили сезону са осам медаља