Евролиго, стижемо поново!

58

Звезда је у финалу АБА лиге. Црвено-бели тријумфовали су у полуфиналној серији плеј-офа регионалног такмичења резултатом 3-1 пошто су у четвртој утакмици славили резултатом 81:73. На тај начин Звезда је изборила и пласман у Евролигу наредне сезоне што ће бити треће узастопно учешће црвено-белих у елитном клупском такмичењу Европе.

Изабраници тренера Дејана Радоњића одиграли су још један фантастичан меч, са великом агесивношћу у одбрани, али и знатном дозом концетрације у нападу. Звездин тандем Американаца био је веома шутерски расположен, Џенкинс у првом а Вилијамс у другом полувремену, али треба истаћи да је цео тим одиграо маестрално и потпуно заслужено забележио тријумф.

Партизан је имао бољи старт, црно-бели су ношени великом подршком са трибина већ у првој деоници дошли до 10 поена предности (21:11), али Звезда ни једног тренутка није помишљала на предају. Кренула је шутерска серија Џенкинса који је везао осам узастопних поена. Црвено-бели су тако ухватили прикључак и што је још важније стекли знатно већу сигурност.

Никола Калинић полако је хватао препознатљив ритам, а управо његовом тројком у 19. минуту Звезда је дошла до првог вођства (33:32), које није успуштала до краја меча. Тачније, Партизан је још само једном до истека 40. минута успео да дође до изједначења и то 26. минуту када је Едо Мурић погодио иза линије 6,75 (52:52).

Баш у тим тренуцима прорадио је Маркус Вилијамс који је у одлучујућим тренуцима практично одиграо симултанку са одбраном Партизана. Сјајни плејмејкер постигао је чак 17 узастопних поена за Звезду и тако јој трасирао тријумфални пут. Бобан Марјановић је потом непогрешиво изводио слободна бацања, као и Чарлс Џенкнс и славље је могло да почне.

Црвена звезда Телеком у финачу плеј-офа АБА лиге играће са победником дуела Будућност ВОЛИ – Цедевита, а први меч играће се у суботу. Домаћин ће у Пиониру бити Црвена звезда.

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 73:81 (24:22, 12:16, 22:26, 15:17)

Партизан НИС: Акојон 2, Павловић 3, Тепић 9, Мурић 25, Маринковић 11, Дало, Млутинов 13, Милосављевић 9, Мачван 8, Ђумић, Андрић, Безбрадица.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 19, Ребић, Дангубић 3, Митровић 10, Лазић, Блажич, Калинић 11, Марјановић 12 (14 ск), Џенкинс 19, Јовић 7, Цирбес.

Претходни текстЗвезда води са 2:0 у полуфиналној серији
Следећи текстЦрвена звезда нови шампион Србије у бриџу