Звездини клинци у победничком ритму

61

Лепршавом и атрактивном игром у нападу, али и уз велику борбеност и агресивност у фази одбране Црвена звезда Телеком је савладала Металац. Црвено-бели су оправдали улогу фаворита и апсолутно заслужено победили Ваљевце резултатом 82:59.

Звезда је у овом мечу била ослабљена неиграњем Бранка Лазића и Маркуса Вилијамса, а уз све то тренер Радоњић је желео да одмори и Бобана Марјановића, па горостасни центар није улазио у игру. Међутим, остали играчи су имали изванредан приступ током свих 40 минута што је омогућило тријумф од чак 23 поена разлике.

Звезда је од старта кренула у препознатљивом ритму и одмах противнику ставила до знања да на бодове из Пионира не може да рачуна. Већ после прве деонице Звезда је имала 15 поена вишка, а та прва четвртина у доброј мери је одредила и цео ток меча. Цирбес је био неумољив са линије пенала, погодио је чак 10 слободних бацања у првом полувремену из исто толико покушаја. Дангубић је погодио три тројке, такође без промашаја, а Џенкинс је доминирао у шуту са полудситанце па су црвено-бели лако дошли до двоцифрене предности. Када је Металац у финишу друге деонице припретио и пришао на седам поена минуса Јовић на истеку напада погодио тројку са тачно пола терена што је Звезди дало замајац да у фуриозном ритму заврши прво полувреме и на велики одмор оде са 16 поена вишка (48:32). Тако убедљивом вођству у доброј мери допринело је и 10 освојених лопти црвено-белих што најбоље сведочи о њиховом беспрекорном вољном моменту и великој озбиљности.

И у наставку меча Металац је успео да приђе на 10 поена минуса (52:42), али је одговор у својим рукама имао Јака Блажич. Са осам брзинских поена у серији, од чега две узастопне тројке, словеначки репрезентативац је донео највеће вођство црвено-белима и тиме прилику да публика у Пиониру на делу види Звездину младост. Значајне минуте су поново добили Марко Тејић (19 минута) и Никола Ребић (18 минута), а овацијама је на паркету Пионира дочекан седамнаестогодишњи Алекса Раданов. Млади бек, силно мотивисан, показо је део свог раскошног талента и са полагањем после продора и атрактивном алеј-ап асистенцијом за Дангубича подигао је навијаче на ноге што је увеличало славље после 22 тријумфа у регионалном такмичењу.

Тренер Радоњић још једном је у дело спровео своју замисао коју је имао пре меча са Ваљевцима. Осим што је забележио убедљив тријумф успео је да одмори играче који су у последње време изнели највећи терет, што ће свакако бити значајно пред мечеве који долазе. Јер, црвено-беле већ у четвртак очекује ново гостовање и евролигашки дуел са Галатасарајем у Истанбулу.

Црвена звезда Телеком – Металац Фармаком 82:59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11)

Црвена звезда Телеком: Ребић 2, Дангубић 12, Митровић 8, Блажич 8, Калинић 9, Марјановић, Каплановић, Тејић, Раданов 2, Џенкинс 16, Јовић 11, Цирбес 16.

Металац Фармаком: Малешевић 13, Карсон, Протић, Кутлешић 8, Оташевић 6, Јевтовић 5, Јошило 6, Љубичић 9, Радуловић, Вранеш 8, Тодоровић 2, Вуксановић 2.

Претходни текстВатерполисткиње Звезде одбраниле Куп Србије
Следећи текстЏенкинс: Најважније тек предстоји