Црвено-бели славили у Новом Пазару

32

 У сјајном амбијенту у „Пендику”, где се у три од четири сета водила велика борба, Црвена звезда је савладала екипу Новог Пазара и знатно увећала шансе да у доигравање уђе са друге позиције.


 
Црвено-бели су деловали сигурно на почетку, а сервиси Милутиновића, Благојевића и нарочито Копривице олакшали су им пут до лагодних 9:3. Пазарци су врло брзо одговорили и изједначили (11:11).
 
И даље се играло у серијама, па је тако Звезда још једном направила велику разлику (17:12), а Нови Пазар је још једном изједначио (20:20). Звезда је, ипак, прва дошла до сет лопти, а другу је искористио Копривица – 25:23.
 
Нови Пазар Јуниор је боље кренуо у другом периоду и повео са 9:5. Тада је Кобиљски променио коректоре, у игру је увео Гмитровића уместо Благојевића, а после велике борбе Звезда је изједначила (18:18).
 
Уследила је још једна неизвесна завршница у којој су оба састава имала сет лопте. Новопазарци су прокоцкали две, а Стоиловић је одмах потом реализовао прилику да његов тим дуплира предност – 27:25.
 
Наставио је Пазар да се бори и у трећем сету, у којем је техничар Перић брзо уступио место Булатовићу. Актуелни првак Србије имао је и три поена вишка, водио је до финиша, али је овог пута драма припала домаћину – 25:23.
 
Ипак, било је то све што се тиче отпора Новог Пазара. Тренер домаћих Бонић у четвртом није успео да пронађе добитну комбинацију, па је Црвена звезда без проблема довршила посао и освојила сва три бода – 25:15.

Најефикаснији у нашем тиму био је Филип Стоиловић са 18 освојених поена. Лазар копривица је додао 13, а Александар Гмитровић 12 поена. У наредном колу црвено-бели дочекују Спартак из Љига.

Нови Пазар јуниор – Црвена звезда 1:3 (23:25, 25:27, 25:23, 15:25)
Дворана: „Пендик”. Гледалаца: 1.800. Судије: Томислав Поповић и Ђорђе Зеленовић (обојица из Краљева). Трајање меча: 103 минута.
НОВИ ПАЗАР ЈУНИОР: Маринковић 13, Перић 4, Душтинац 8, Ристић 10, Затрић 8, Хамзагић 17, Капур (либеро), Зоранић 1, Божовић 2, Булатовић 3, Брзаковић, Хамидовић. Тренер: Драган Бонић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 8, Стоиловић 18, Копривица 13, Милутиновић 9, Благојевић 3, Буцуљевић 5, Јевтић (либеро), Гмитровић 12, Мартиновић, Стефановић, Нејић, Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстЗвезда од сјаја до очаја у 77. вечитом дербију
Следећи текстЗвезда лако до полуфинала Купа