Миленко Себић спортиста године у Трстенику

41

Миленко Себић, стрелац Црвене звезде, члан „бронзане“ репрезентације Србије МК пушком 60 метака лежећи на СП у Гранади прошле године, проглашен је за спортисту године у Трестенику.

 – Мени је прошла година најбоља у каријери, уз светску бронзу освојио сам и три домаће титуле и оборио два државна рекорда – рекао је Миленко Себић за РТВ Трестеник у директном видео – линку из Немачке где се као члан репрезентације такмичи на турниру у Минхену.

На ранг листи СС Србије сам завршио годину као број један пушком. Добро сам почео годину јер смо на турниру у словеначком граду Руше Плетикосић, Стефановић и ја у два дана два пута поправљали екипни државни рекорд ваздушном пушком. Захваљујем се Општини Трстеник на овом признању, а сјајним резултатима много су допринели мој тренер прошле године у “Академији Максимовић” Мира Максимовић и садашњи тренер Алина Себић. Цео мој програм прошле године изузетно су подржали Министарство омладине и спорта Србије и Стрељачки савез Србије на чему им се захваљујем. Велики ослонац имам и у породици, без маме Радице и оца Небојше не би било ни мојих успеха.

Признање су примили Радица и Небојша Себић. Миленко Себић је лане победио у финалу Купа Србије МК пушком тростав и 60 лежећи. Има шампионску титулу у троставу и вицешампионску у 60 лежећи.На “ВН Новог Сада” тријумфовао је троставу и био други у 60 лежећи. На “Интернационалном првенству Београда” освојио је друго и треће место ваздушном пушком.

У каријери, највећи успех Миленко Себић је забележио на Универзијади у Бангкоку 2007. када је освојио сребро МК пушком тростав. Има и две екипне европске медаље: 2013. у Осијеку био је са Миросављевим и Плетикосићем шампион Европе у троставу, а 2007. у Гранади освојио је у истој дисциплини са истим стрелцима – бронзу.

Претходни текстТријумф Звезде у дербију за пласман у финале
Следећи текстАруновићева прва у Минхену