Дангубић: Ова победа нам много значи

32

Звезда је наставила победничку серију и на гостовању у Сремској Митровици. Пут до 17. узастопне победе у АБА лиги трасирао је Никола Калинић маестралном игром у последњој четвртини, а изненађење у драматичном финишу спречио је Маркус Влијамс, који најпре пресекао пас Јокића и потом прецизним додавањем преко целог терена омогућио Блажичу да постигне одлучујуће поене.

Црвено-бели су тако сачували епитет једине непоражене екипе у регионалном такмичењу:

Ово је био изузетно тежак меч нас. Налазимо се у заиста пакленом ритму утакмица и зато нам ова победа много значи. Честитам Меги на веома доброј игри, а ми се већ окрећемо следећој утакмици – рекао је на конференцији за медије после меча Немања Дангубић.

И стратег црвено-белих Дејан Радоњић посебно је апострофирао чињеницу да је Звезда за кратко време одиграла велики број мечева и да зато овај отријумф посебно добија на тежини:

Иза нас је веома напоран циклус мечева. У размаку од само шест дана играли смо са прваком Европе и екипом која је изгубила у финалу Евролиге, уз гостовање у Љубљани. Након свега тога уследио нам је меч у Сремској Митровици после евидентно велике потрошње играча.Тај жесток ритам мечева је условио да почетак утакмице не буде какав смо желели. Успели да се одупремо у првој четвртини, од тада држали игру под контролом све до неколико последњих минута када смо из пропуштених шанси ривалу омогућили да уђемо у неизвесну завршницу – кратко је застао Радоњић и потом додао:

Изгледало је у неким тренуцима да имамо контролу, али потом у неким моментима нисмо имали максималну концентрација, али постоје објективни разлози зашто је то тако.Идемо даље, жесток ритам утакмица се наставља, чека нас нови велики дуел са Галатасарајем која нам долази у госте, а мало је простора да се припремимо за тај дуел.

На питање да прокоментарише неубичајено малу минутажу Бранка Лазића, Радоњић је рекао:

Ситуација је таква да у овом ритму утакмица да мора да се веома води пажња о потрошњи играча. То смо чинили и на неким претходним утакмицама, нема других разлога за Лазићеву мању минутажу, он је потпуно здрав – закључио је Радоњић.

Претходни текстТријумф Звезде после драме у финишу
Следећи текстЦрвено-бели прекинули серију пораза