Радоњић: Реал је новогодишњи поклон навијачима

74

Иако последњи дани у години протичу у празничној атмосфери и припрема за дочек Нове 2015. године, за Звездине кошаркаше ни сада предаха. Већ 2. јануара изабраници Дејана Радоњића играће утакмицу првог кола Е групе ТОП 16 фазе Евролиге, и то какву! Црвено-бели одмериће снаге са европским гигантом и осмоструким прваком Старог континента, Реал Мадридом. Какав спектакл нас очекује у београдској Комбанк Арени довољно говори податак да су за утакмицу са славним шпанским клубом распродате све карте за мање од два сата.

Пред један од највећих дуела Црвене звезде у последњој деценији, на конференцији за медије присутним новинарима обратио се тренер Дејан Радоњић:

Долази нам краљевски клуб у Београд. Сигурно ће за нас и наше навијаче то бити сјајан поклон за Нову годину и Божићне празнике. Реал је ове године сигурно извукао поуку из прошле сезоне и, због чињенице да се ове године фајнал-фор игра у Мадриду, тим је практично пројектован да сада уради оно што није претходне године, а то је да освоји Евролигу. Били су апсолутни фаворити и прошле сезоне, али десило се то изненађење када су у финалу изгубили од Макабија. Наравно, ове године то им доноси још једно додатно оптерећење да на крају испуне њихов амбициозни циљ, посебно због чињенице да се тај последњи меч игра у Мадриду, где се очекује да ће се пред њиховим навијачима попети на кров Европе – истакао је Радоњић, а потом додао:

Њихов тим не треба посебно анализирати. Имају велики број изузетно квалитетних европских играча са НБА искуством, који у сваком тренутку могу да парирају најјачој лиги на свету и играча од којих је неколицина њих плаћена два-три пута више него сви наши заједно. Одиграли су много утакмица на највишем нивоу и, реално, највећи су кандидат за освајање Евролиге. Сама чињеница да су се и карте распродале за пар сати говори само по себи какав амбијент нас очекује и у каквом амбијенту ће се утакмица одиграти. Наравно, пред нашим навијачима у таквом амбијенту ми имамо императив победе да дамо максимум, одиграмо добар меч, посебно знајући о каквом ривалу се ради и на ком нивоу ће наступити – рекао је Звездин стратег, а затим осврнуо на здравстено стање у његовом тиму:

Здравствени билтен у екипи је задовољавајући и то нас радује. То је природна позиција и у ових 14 мечева који нас очекују то ће бити наша велика предност, с обзиром да смо далеко најмлађи тим у Евролиги. То треба искористити на најбољи могући начин. Треба да се прође друштво таквих великана у нашој групи. То није само Реал, него и још четири тима која су освајала титулу шампиона Европе. То нам омогуће је да играмо против најбољих и да и ми то једном постанемо. Кроз ту школу и учење, доћи ћемо до мечева који нам гарантују да ћемо остварити циљеве за ову сезону, који су већ у неколико наврата истицани. Ми смо свесни да морамо дати све од себе и да, у дуелу против Мадриђана и свих осталих, је неопходно да се спремимо најбоље за сваки меч, како би наше задовољство на крају било велико – закључио је Радоњић.

Претходни текстМарко Јевтовић тријумфовао на ТОП 16
Следећи текстЧовић: Не купујте карте од тапкароша