Злато и сребро за Зорану Аруновић у Сексарду

40

Зорана Аруновић, олимпијка Црвене звезде освојила је златну и сребрну медаљу на стрељачком турниру “Хунагариа опен” у Сексарду у Мађарској.

Првог дана такмичења Зорана је победила у гађању ваздушним пиштољем са 200,6 кругова испред Негребе из Молдавије и Мађарице Чонке!

У основном делу Зорана Аруновић је са 384 круга (96, 95, 95, 98) имала други резултат  иза Чонке (385).

Другог дана такмичења, Зорана Аруновић заузела је друго место у гађању ваздушним пиштољем са 199,6 кругова. Победила је Мађарица Немеш, док је друга мађарска репрезентативка Чонка трећа.

Када сам видела листу учесница, одлучила сам да пријавим и Зорану Аруновић да би тренирала финале у реалним условима – каже њен тренер Јелена Аруновић.

Дошла је чак и Индијка Швета Чаудри која је са 380 кругова имала трећи резултат у основном делу. Дуго је сарађивала са главним тренером мађарске селекција за пиштољ Чабом Ђириком. Конкуренција је изванредна, учествују Мађарска, Хрватска, Аустрија, Финска, Молдавија, Италија, Немачка, Индија и Србија. Нама је ово и добра провера за  наше Интернационално прветсво Београда  средином идућег месеца. Захваљујући одличној сарадњи са мађарским савезом, прихватили су нашу закаснелу пријаву, на чему им се и овим путем посебно захваљујем.

Зорани Аруновић је учешће у Мађарској било део припрема  за три јака турнира у идућем месецу – “Трофеј Младост” у Загребу (6-7. децембар), 39. “Интернационално првенство Београда” (12-14. децембар) и треће коло Купа ССС у Смедереву (20. и 21. децембар).

Претходни текстЛазић: Заслужена победа
Следећи текстЏенкинс за катедром Колеџа Београд