Лазић: Заслужена победа

28

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наставили су са одличним играма и победама у регионалном такмичењу. У 10. колу АБА лиге црвено-бели су били бољи од вечитог ривала Партизана. Звезда је у 233. вечитом дербију славила резултатом 76:67 и тако успилала 10. узастопни тријумф. На тај начин изабраници тренера Дејана Радоњића изједначили су други најбољи резултат на старту такмичења, пошто је и Макаби у сезони 2011/2012 имао 10 узастопних победа. На овој листи неприкосновена је љубљанска Олимпија која је у премијерном издању регионалног такмичења у сезони 2001/2002 на старту нанизала 12 узастопних тријумфа.

Маестралну партију у дуелу са Партизаном пружио је Бранко Лазић. Борбени бек је нанизао 15 поена без промашаја шутирајући 3-3 за три и 3-3 за два поена, а имао је и три скока.

Пре свега честитке екипи на још једној заслуженој победи у АБА лиги – био је први коментар Лазића.

На констатацију да је играо сјајно и да је поред већ уобичајено огромног учинка у одбрани овога пута као најбољи кошгетер тима одрадио сајајан посао и у нападу, Лазић је у свом стилу скромно рекао:

Не бих нешто посебно о томе причао и специјално коментарисао. За то је заслужна цела екипа.

Црвено-бели су у шестом минуту преузели вођство које нису испуштали до краја меча и које је у једном тренутку износило чак 22 поена:

Почели смо меч мало лошије, али смо добром и агресивном одбраном до краја првог полувремена успели да стекнемо остенију предност. Одржавали смо вођство, али смо у последњој четвртини имали пад. Ипак, успели смо да се изборимо са тим, нисмо губили главу, задржали смо вођство и на крају заслужено славили –рекао је Лазић и потом додао:

Без обзира да ли смо били фаворити или не дерби је прича за себе. Није битно у каквом су стање обе екипе и на којим местима на табели, дерби увек носи неку посебну драж. У прве три четвртине  је можда неком изгледало да је било лагано, али они се нису предавали до самог краја. Направили су нам одређене проблеме, али све то смо успели да неутралишемо и на крају решимо меч у нашу корист – закључио је Лазић.

Претходни текстКатаи: Након припрема ће бити много боље
Следећи текстЗлато и сребро за Зорану Аруновић у Сексарду