Црвено-беле спремне за нови дуел са Камником

27

Одбојкашице Црвене звезде у уторак, 25. новембра играју реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ против словеначког Калцит Камника у дворани Спортског центра Шумице.

Црвено-беле су у првом мечу одиграном у Словенији славиле врло убедљиво са 3:0, по сетовима 25:16, 25:14, 25:16 за 71 минут игре.

Тренер Бранко Ковачевић очекује да ће Звездине даме бити максимално концентрисане и да неће доћи до опуштања у игри.

Направили смо добар резултат и добру увертиру у Словенији. Одрадили смо тамо добар део посла, победили прилично убедљиво 3:0 и са великом разликом у поенима. Очигледно да смо ту утакмицу прилично озбиљно схватили. Потрудићемо се на све начине да нас тај резултат не опусти превише, да ниједног тренутка не доведемо у питање пласман у наредно коло такмичења – истакао је Ковачевић.

Капитен екипе Јулија Миловитс сматра да ће се Црвена звезда са још једном победом против Калцит Камника пласирати у осмину финала Купа ЦЕВ.

Одиграли смо врло добро у првом мечу и победили 3:0, са великом разликом у поенима. Очекујем да ћемо и на нашем терену пружити добру партију. Учинићемо све да наставимо са добрим радом и очекујем победу и у реваншу против Камника – истакла је Звездина организаторка игре.

Бојана Миленковић очекује да екипа пружи још једну добру партију и да договор са тренинга спроведе у дело.

Базираћемо тактику на ономе како смо одиграли у Словенији. Тамо смо их добили прилично лако и сигурна сам да ћемо их и овде победити. Једино што треба да испоштујемо оно о чему смо се договарали на тренинзима и самим тим ћемо доћи и победе – рекла је Миленковићева.

У првом дуелу у Словенији најефикаснија у нашем тиму била је коректорка Адела Хелић са 16 поена. Љубица Кецман је додала 13, а Бојана Миленковић 10 поена. Код домаћих се истакла Уршка Игличар са 10 освојених поена.

Реванш меч шеснатине финала Купа ЦЕВ између Црвене звезде и Калцит Камника на програму је у уторак, 25. новембра од 20 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у доврану по цени од 200 динара. Меч ће судити Еирини Мула из Грчке и Милан Николић из БИХ.

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.

Уколико елиминишу Словенке, црвено–беле ће у осмини финала (10. и 17. децембар) играти против победника дуела Роте Рабен Вилсбибург (Немачка) – Локомотива Баку (Азербејџан).

У случају елиминације, Црвена звезда ће такмичење наставити у шеснаестини финала Купа Изазивача 2015, 10. и 17. децембра, против победника двомеча 2. кола: Стод Волеј Стејнкјер (Норвешка) – Слидрехт Спорт (Холандија).

Претходни текстЗвезда шампион Србије
Следећи текстЦрвена звезда и „Asics“ продужили сарадњу