Реми Звезде за крај европске приче

68

Рукометашице Црвене звезде успеле су да остану непоражене први пу у једном европском мечу, али то није било довољно за пласман у осмину финала Челенџ купа јер је АБУ Баку у првој утакици славио са два гола разлике. У другом сусрету било је 23:23, тако да су црвено-беле завршиле овосезонски наступ у Европи.

Гошће из Азербејџана, које су се у овом мечу формално водиле као домаћи тим, успеле су да реше прво полувреме у своју корист резултатом 12:10. Пред Црвеном звездом је био тежак задатак да у наставку сусрета преокрене и тражи пролаз у наредно коло.

Екипа Славенка Жерајића се није предавала. Бориле су се црвено-беле храбро, на крају су успеле да стигну до ремија и први пут остану непоражене у четвртој утакмици у клупској историји на евро сцени. Ипак, то није било довољно за пролаз, али екипа заслужује све честитке на добрим партијама у овом двомечу, и ако овако наставе у домаћем шампионату биће близу прекида низа од седам пораза. Звезда је са знатно слабијим тимом него у сезони 2011/12 успела да оствари први реми у Европи, тако да ће ова генерација бити уписана у клупској историји по том значајном податку.

Као и у првом сусрету поново су најефикасније у црвено-белом табору, а и на утакмици биле капитен Катарина Манчић и Војислава Ђорђевић (број 11). Постигле су по седам погодака (укупно 14 у двомечу против азербејџанског представника) и само им је један гол недостајао да стигну Данијелу Мистрић, која је и даље рекордер клуба са 15 погодака у европским такмичењима. Тамара Никић се пет пута уписала у стрелце, док је у екипи из Бакуа Марта Абасова уписала шест, а Инара Јушибова пет погодака.

АБУ Баку – Црвена звезда 23:23 (12:10)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Јовић и Арнаутовић (Босна и Херцеговина). Седмерци: АБУ Баку 2 (1), Црвена звезда 6 (6). Искључења: АБУ Баку 8, Црвена звезда 10 минута.

АБУ Баку: Нуријева, Мусајева, Гасимова 4, Мамадова, Дегтјарева 3, Алијева 2, Џафарова, Погоњина 2, Абасова 6, Јушибова 5, Шарифова 1.

Црвена звезда: Манчић 7, Гуџић 1, Ј. Ђорђевић 1, Никић 5, Ђокић, Радуловић 2, В. Ђорђевић 7, Лежаја, Михајловић, Сикимић, Сујић, Антонић, Карадиновић, Вуклиш.

Надамо се да ће црвено-беле овако добре партије поновити и у првенству Србије, и у наставку сезоне побећи са дна табеле, како би се што пре укључиле у равноправну борбу за опстанак у лиги.

Претходни текстЗвезда на минус два после првог меча
Следећи текстЗвезда боља и од Крке