Звезда у три сета боља од Инђије

25

Црвена звезда је у мечу петог кола лако дошла до победе против Инђије, пред својим навијачима, па се задржала на другој позицији, са бодом мање од лидера Партизана.

У прва два сета црвено-бели су били доминантни. Имали су наши одбојкаши пре свега сјајну реализацију напада, одличан учинак приликом сервиса, а нешто касније прорадио је и блок.

У оба наврата на другом техничком тајм-ауту Звезда је имала велику предност, у првом 16:7, у другом 16:8, а то је било недостижно за Инђијце. Но, Сремци су били много бољи у трећем периоду.

Новајлија у друштву најбољих је имао шансу да добије трећи период, али је посустао у финишу. Тачније, црвено-бели су тада надокнадили велики минус и успели да преокрену, па су меч завршили у три сета – 27:25.

Одбојкаше Црвене звезде већ у среду очекује реванш меч у Израелу против Хапоела у Купу Изазивача, а у наредном колу Винер Штетише лиге црвено-бели гостују Младом раднику у Пожаревцу.

Црвена звезда – Инђија 3:0 (25:15, 25:16, 27:25)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Дарко Савић и Светалана Зотовић. Трајање меча: 72 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 7, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 14, Гмитровић 8, Копривица 9, Милутиновић 5, Нејић, Мартиновић, Кецман, Павловић 2, Буцуљевић 5. Тренер: Драган Кобиљски.
ИНЂИЈА: Шкрбић 12, Црњански 6, Јањушевић 2, Вујовић, Пешут 8, Јањић 5, Грковић 2, Чоловић, Обрадовић, Елезовић, Мицић 1, Перишић (либеро). Тренер: Владимир Шаренац.

 

Претходни текстРадоњић: Крка заслужује велико поштовање
Следећи текстПобеда Звезде уз опроштај Декија