Звезда на минус два после првог меча

73

Рукометашице Црвене звезде поражене су у првој утакмици 3. рунде Челенџ купа у Београду од азербејџанског АБУ Бакуа резултатом 29:31.

Црвено-беле су пружиле до сада најбољу партију у сезони и имају шансу да елиминишу азербејџанског представника сутра на истом месту од 18 часова и 15 минута. У првом полувремену гошће су успеле да надвисе црвено-беле и малобројни љубитељи рукомета у дворани су тада помислили да ће се десити исти сценарио као што је то био случај током целе ове сезоне у шампионату Србије. Абу Баку је прво полувреме решио у своју корист са 20:13.

Међутим, у наставку су црвено-беле показале карактер, по први пут ове сезоне су успеле да надмаше један тим и то прилично убедљиво. Капитен Катарина Манчић, најбољи стрелац екипе Војислава Ђорђевић, њена сестра близнакиња Јелена Ђорђевић, Тамара Никић и Наташа Радуловић и њихове саиграчице су биле на висини задатка, па су црвено-беле добиле друго полувреме резултатом 16:11 и смањиле резултат на крају на само два гола заостатка 29:31.

Најефикасније у београдском тиму биле су Војислава Ђорђевић и Катарина Манчић са по седам постигнутих голова, док се Јелена Ђорђевић шест пута уписала у стрелце. У екипи из Бакуа по шест погодака забележиле су Ирана Гасимова, Гунел Алијева, Марта Абасова и Инара Јусибова.

Можда је овај меч прекретница сезоне за црвено-беле у психолошком смислу, јер се коначно видео велики напредак у игри, а ако и у недељу изабранице тренера Славенка Жерајића понове или надмаше ову партију могле би лако и да елиминишу екипу из Азербејџана, што би био велики подвиг имајући у виду велику разлику у годинама између ових тимова и интернационално искуство које је апсолутно на страни Звездиних ривалки. Не треба занемарити ни податке да би Звезда у случају да направи сензацију стигла до прве победе у европским куповима, а ако Војислава Ђорђевић, Катарина Манчић или Јелена Ђорђевић буду ефикасне могле би да стигну или оборе клупски рекорд Данијеле Мистрић, која је са 15 голова најбољи стрелац клуба у Европи.

Црвена звезда – АБУ Баку 29:31 (13:20)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 100. Судије: Јовић и Арнаутовић (Босна и Херцеговина). Седмерци: Црвена звезда 7 (5), АБУ Баку 7 (7). Искључења: Црвена звезда 12, АБУ Баку 4 минута.

Црвена звезда: Манчић 7, Гуџић, Ј. Ђорђевић 6, Никић 4, Ђокић, Радуловић 3, В. Ђорђевић 7, Лежаја, Михајловић, Сикимић, Сујић, Антонић 2, Карадиновић, Вуклиш.

АБУ Баку: Нуријева, Мусајева, Гасимова 6, Мамадова, Дегтјарева 4, Алијева 6, Јафарова, Погоњина 1, Абасова 6, Јусибова 6, Шарифова 2.

Раванш је на програму у недељу са почетком у 18 часова и 15 минута, па позивамо навијаче Црвене звезде да помогну младој екипи црвено-белих да стигне до прве победе у Европи у клупској историји и елиминише неугодног ривала из далеког Азербејџана.

Претходни текстУбедљив тријумф црвено-белих
Следећи текстРеми Звезде за крај европске приче