Даме против Камника стартују у Купу ЦЕВ

41

Одбојкашице Црвене звезде јутрос су отпутовале у Словенију где ће се у среду, 12. новембра у шеснаестини финала Купа ЦЕВ састати са Калцит Камником.

Црвено-беле ће покушати да у Словенији остваре тријумф, а потом у реваншу обезбеде пласман у наредну рунду такмичења.

Имамо врло мало информација о екипи Камника. Прошле године су одиграли доста добро. Имали су квалитетну екипу. Очигледно су ове сезоне мало променили састав и нешто су слабији, али нешто конкретније ћемо видети тек на самој утакмици. Свакако да идемо на пролаз у наредну рунду такмичења, а да ли ћемо то обезбедити већ у првој утакмици видећемо… Било би добро да буде тако – изјавио је тренер Црвене звезде Бранко Ковачевић.

У саставу Камника налазе се три репрезентативке Словеније, као и Американка Мекана Барнс која је неколико пута била на ширем списку репрезентације своје земље.

Сигурно да квалитет постоји. Словеначка одбојка, поготово у млађим категоријама, доста напредује. Традиционално су познати по борбености и игри у одбрани, али надам се да је квалитет на нашој страни – истакао је стратег црвено-белих.

Јулија Миловитс, Капитен Црвене звезде, очекује да се наш тим из Словеније врати са тријумфом.

Морамо да спроведемо систем који смо увежбавали на тренинзима. Уколико успемо у томе играћемо добру одбојку и онда можемо да победимо било кога. Не очекујем лаку утакмицу пошто играмо на њиховом терену. Волим да играм овакве мечеве, када су тешки, интересантни и неизвесни. Очекујем да одиграмо најбоље што можемо, победимо у обе утакмице и прођемо у наредно коло – каже организатор игре Црвене звезде.

Након лакше повреде на почетку сезоне у строј се вратила Адела Хелић, а колико је фалила нашој екипи најбоље се видело на мечу против Железничара у Лајковцу.

Надам се да ћемо наставити да играмо као што смо одиграли против Железничара у Лајковцу, јер мислим да смо напокон ушли у неки прави ритам. Довољно смо мотивисане, спремне, расположене и сви жељно ишчекујемо меч у Словенији. Пре свега због тога што сви волимо дуеле против европских екипа. То су нови изазови – закључила је коректорка црвено-белих.

Прва утакмица шеснаестина финала Купа ЦЕВ између Калцит Камника и Црвене звезде на програму је у среду 12. новембра од 20 часова. Меч ће судити Миклош Хорват из Мађарске и Ерјон Мујо из Албаније.

Реванш утакмица ће се одиграти 25. новембра у дворани Шумице у Београду од 19 часова.

Уколико елиминишу Словенке, црвено–беле ће у осмини финала (10. и 17. децембар) играти против победника дуела Роте Рабен Вилсбибург (Немачка) – Локомотива Баку (Азербејџан).

У случају елиминације, Црвена звезда ће такмичење наставити у шеснаестини финала Купа Изазивача, 10. и 17. децембра, против победника двомеча 2. кола: Стод Волеј Стејнкјер (Норвешка) – Слидрехт Спорт (Холандија).

Претходни текстРашовићи и Ранђеловић на Савићевом списку
Следећи текстЗвезда гостује у Виторији