Звезда боља од Војводине

51

У 6. колу Триглав регионалне лиге Црвена звезда је у занимљивом мечу у Новом Саду славила против Војводине са 9:7 и тако дошла до треће победе у регионалном такмичењу.

За црвено-беле у Новом Саду нису играли Денис Шефик и капитен Сава Ранђеловић, али је дебитовао Ђорђе Шормаз, који је у Звезду стигао из Радничког пре неколико дана.

Шампион Србије је одлично отворио утакмицу и већ после 30 секунди игре Александар Његован је довео Звезду у вођство. Средином првог периода наш тим је водио са 3:0, а голове су постигли Виктор Рашовић и Ђорђе Бијелић. Међутим, убрзо је Васић са два гола смањио предност гостојуће екипе.

На старту друге деонице наши ватерполисти су неколико пута погађали оквир гола, да би у 11. минуту млађи од браће Рашовић погодио из петерца за 4:2. После тога у стрелце су се уписали и центри Звезде. Прво је Никола Томашевић искористио асистенцију Страхиње Рашовића и савладао Добожанова, а нешто касније Никола Ешкерт примио лопту на два метра, лепо се окренуо и повисио на 6:2. До краја првог полувремена Војводина је искористила играча више преко Немање Матковића и смањила на предност црвено-белих.

Трећу четвртину је голом после лепе акције отворио Никола Томашевић, који је убрзо изнудио још једно искључење. Ударац Његована је зауставио Добожанов, али се леворуки играч Звезде се већ у следећем нападу искупио за промашај и лепим лоб ударцем је донео нашем тиму највећу предност на мечу – 3:8. Наши ватерполисти су стали после тога, па је Марко Тркуља са два поготка вратио свој тим у игру.

После два минута игре у четвртој четвртини Иван Гвоздановић је у последњој секунди напада савладао Марка Драксимовића са 10-ак метара, а Војводина је имала још неколико добрих шанси да смањи предност на гол заостатка.

Ипак, два минута пре краја утакмице Виктор Рашовић је својим трећим голом на мечу отклонио све дилеме око победника. У следећем нападу је прецизан био Васић и Звезда је дошла до тријумфа – 7:9.

Најефикаснији су били Виктор Рашовић и Васић са по три гола.

Војводина – Црвена звезда 7:9 (2:3, 1:3, 2:2, 2:1)
Базен Слана бара. Гледалаца 300. Судије: Путниковић и Виријевић. Играч више: Војводина 10 (3), Црвена звезда 8 (3). Петерци: Војводина 1 (1), Црвена звезда 1 (1)
ВОЈВОДИНА: Виторовић, Петровски, Максимовић, Рогач, Митровић, Васић 3, Гвоздановић 1, Босанчић, Тркуља 2, Марић, Матковић 1, Чиквинидзе, Добожанов, Шиман. Тренер: Орловић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С. Рашовић, Драшовић, Јовић, Томашевић 2, Ешкерт 1, Бјелић 1, В. Рашовић 3, Шормаз, Његован 2, Рацков, Обрадовић, Тановић, Јовановић. Тренер: Савић.

Претходни текстРадоњић: Показали смо снагу
Следећи текстЉубица Бранковић освојила прво место у Аустрији