Звезда се реванширала Раду

24

Фудбалери Црвене звезде успели су да савладају екипу Рада, и освоје три бода која их макар на шест сати враћају на прво место на табели.

Црвена звезда је одиграла можда и најбоље прво полувреме ове сезоне. Утисак је, вероватно, мало покварио примљен гол из прве шансе коју је Рад створио, али треба похвалити ангажованост и игру коју су фудбалери Црвене звезде приказали у првом периоду утакмице. Већ у 5. минуту, након одличне лопте Босанчића иза леђа одбране Рада, Лазовић главом лобује голмана, и доноси Звезди рану предност.

Није се наш тим ту зауставио, па је након корнера који је извео Лазовић, имао још једну стопостотну шансу након ударца главом Печника, и лошег сналажења Лазића на другој стативи. Притисак је настављен, и у 20. минуту је Босанчић извео корнер, а Саво Павићевић, који је данас играо на позицији десног бека, био највиши у скоку и погодио за други гол Црвене звезде.

Црвено-бели су током већег дела првог полувремена вршили пресинг на играче Рада, и домаћин често није успевао да изнесе лопту ни са своје половине. Једини мали пад у игри Црвене звезде десио се свега два-три минута пре него што је Рад створио једину праву прилику, и постигао гол. Била је то лепа акција домаћина која је завршена голом Јелића. Трећи гол главом на овој утакмици. До краја полувремена, Звезда је поново доминирала и нападала, али није успела још једном да затресе мрежу.

За разлику од првог полувремена, друго је било, истина, веома борбено, али и са знатно мање шанси и лепих акција. Црвена звезда се определила за нешто сигурнију игру, и у највећем делу другог полувремена успела је да спречи фудбалере Рада да запрете Рајковићевом голу. Домаћин је био опасан једино након прекида, односно, наши фудбалери су имали доста проблема након центаршутева у свој казнени простор. Најбољу прилику, Рад је пропустио у 63. минуту, управо након једног прекида – тада је Мараш погодио стативу након ударца главом. Ненад Лалатовић је у игру у наставку убацио Ристића, Гаврића и Гогића, и успео је у намери да успори темпо утакмице, тако да је она завршена резултатом 2:1. Победа која Црвену звезду макар на кратко враћа на прво место на табели.

Рад – Црвена звезда 1:2 (1:2)
Стадион: Обилића. Гледалаца: 3000. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Јелић у 36′ за Рад, а Лазовић у 5′ и Павићевић у 20′ за Црвену звезду.
Рад: Радуновић, Ђурић, Распоповић, Родић, Мараш, Гњатић, Милошевић, Марковић, Веселиновић, Перовић, Јелић.
Резерве: Јовановић, Симић, Михајловић, Војиновић, Вицо, Станчески, Милисављевић.
Црвена звезда: Рајковић, Павићевић, Планић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић, Босанчић, Катаи, Лазовић, Печник и Ракић.
Резерве: Кахриман, Јовановић, Гогић, Ристић, Савићевић, Гаврић, Деспотовић.

Претходни текстПодсетите се чаробне вечери 30. октобра (ВИДЕО)
Следећи текстЛалатовић: Прво полувреме као модел игре