Звезда освојила треће место на турниру у Зрењанину

43

Црвена звезда је савладала Пролетер резултатом 32:31 у мечу за треће место на турниру поводом обележавања 65 година од оснивања зрењанинског клуба.

Комбиновани тим црвено-белих био је у резултатском заостатку против трећелигаша готово током целог меча, а до преокрета и тријумфа који им је донео треће место на турниру стигли су у самом финишу, 30 секунди пре краја, када је Виктор Матичић постигао победоносни гол.

Утакмица је у почетку била врло неизвесна, а рукометаши Пролетера су у 19. минуту повели са два разлике (11:9), да би на полувреме отишли са вођством од три гола (18:15).

Зрењанинци су одржавали предност од три поготка и на почетку другог дела игре, а београдски клуб је у 45. минуту стигао на минус један (24:25). Ипак, Пролетер је поново стекао три гола предности у 56. минуту (31:28). Када су сви у Кристалној дворани помислили да ће домаћин турнира освојити трећу позицију, дошло је до великог преокрета. Звезда је направила серију од 4:0 и стигла до победе. Дарко Тодоровић је изједначио на 31:31, а Марко Антељ је одбранио три ударца играча Пролетера. Домаћи састав није искористио своје шансе, а казна је стигла у последњем минуту, када је Виктор Матичић погодио за победу и освајање трећег места.

Пролетер – Црвена звезда 31:32 (18:15)

Зрењанин – Кристална дворана. Гледалаца: 500. Грубачки (Зрењанин) и Војводин (Нови Сад). Седмерци: Пролетер 4(4). Искључења: Пролетер 6, Црвена звезда 4 минута.

Пролетер: Живков, Шару, Глигић 4 (2), Бјелица, Трнинић 3, Кнежевић, В. Ковачевић, Грујић, Доко 9 (2), Аћимовић 5, М. Гаћиновић, Којић, А. Гаћиновић, Попов 6, Радаковић 4, Зубац, М. Ковачевић.

Црвена звезда: Антељ, Јеленић, Вујовић 1, Поповић 3, Слободан Димитрић, Алчаковић 5, Протић 4, Гачевић, Тодоровић 3, Шотић 2, Шапоња 6, Матичић 5, Станко Димитрић, Бабић, Денић 3, Стојановић.

Турнир је освојила Војводина, која је у финалу убедљиво савладала Партизан резултатом 34:22. Два индивидуална признања отишла су у руке рукометаша Војводине. За најбољег играча проглашен је Урош Елезовић, док је најбољи голман турнира био Лука Арсенић. За најбољег стрелца проглашен је Стева Попов из Пролетера, који је у два меча постигао 14 голова.

Иначе, црвено-бели ће врло брзо поново моћи да рачунају на узданицу тима, Војислава Брајовића, који је пропустио меч против Металопластике. Воји је у дербију против Партизана покидан младеж, а доктори су дали зелено светло за повратак тренинзима од понедељка уз заштиту проблематичног места.

Претходни текстБитка за лидерску позицију
Следећи текстЦрвено-беле поражене од Војводине