Црвено-беле немоћне у Нишу

64

Рукометашице Црвене звезде забележиле су и пети пораз у петој утакмици ове сезоне. Београдски тим је изгубио од Наисе у Нишу резултатом 26:39 у петом колу Супер лиге Србије.

Ништа ново од Звездиних младих рукометашица ове сезоне, мада није тако изгледало на самом почетку, када су гошће повеле са 2:0 у четвртом минуту. Ипак, Наиса је брзо повезала конце у својим редовима и повела са 5:3 у 13. минуту. Од тада је предност нишких играчица расла из минута у минут, а изабранице Славенка Жерајића нису могле да парирају расположеном ривалу. У 27. минуту било је 13:6, али је Звезда до полувремена успела да смањи на 9:14 и остави наду за преокрет за других 30 минута.

Међутим, поново се поновила иста прича као са претходних утакмица црвено-белих. Лошу игру на почетку другог полувремена гостујућег тима Наиса је искористила и стекла убедљиву предност од плус девет (21:12) у 39. минуту. Кратак период буђења довео је Црвену звезду на минус седам (15:22), али било је то све што су црвено-беле урадиле на овом мечу. Већ у 47. минуту Наиса је побегла на 12 разлике (28:16) и решила питање победника.

Најефикаснија у Звездином тиму била је Војислава Ђорђевић са осам постигнутих голова, док је у тиму Наисе Александра Пешић забележила исти број погодака, а седам пута се у стрелце уписала Марија Филиповић.

Наиса – Црвена звезда 39:26 (14:9)

Ниш – Дворана: Чаир. Гледалаца: 200. Судије: Колак и Милошевић. Седмерци: Наиса 1 (1), Црвена звезда 5 (3). Искључења: Наиса 6, Црвена звезда 4 минута.

Наиса: Качаревић, Вељковић 4, Марковић 1, Пешић 8, Митровић 1, Стефановић, Кричак 4, Недељковић 4, Петковић, Ј. Здравковић 2, Т. Здравковић 1, Јевтовић, Петровић 3, Вучковић 1 (1), Танасковић 3, Филиповић 7.

Црвена звезда: Манчић 3, Гуџић 1, Ј. Ђорђевић 1, Никић, Ђокић, Радуловић 4, Анђелковић, В. Ђорђевић 8, Лежаја, Михајловић 3, Сикимић, Антонић 3, Карадиновић 3 (3), Вуклиш.

Звезди остају велике бриге како да прекине низ пораза са скромним тимом састављеним од врло младих рукометашица. Екипа клизи ка понору, а следећи ривал је првопласирана екипа крагујевачког Радничког у Београду, где ће победа бити немогућа мисија.

Претходни текстФК ЦЗ: Кога то штити Драган Ђурић?
Следећи текстТријумф црвено-белих над Србобраном